De ce culoarea contează atunci când îți cumperi o mașină de spălat

DE Newsweek România | Actualizat: 12.07.2023 - 15:32
Foto: Unsplash

Multe s-au schimbat, de-a lungul timpului, în ceea ce privește aparatele electrocasnice. De la dimensiunile lor, care au scăzut considerabil, odată ce progresele tehnologice au înaintat, la puterea cu care acționează și la calitatea serviciilor pe care le oferă.

SHARE

Astăzi, până și acele dispozitive considerate „de bază” și cumpărate doar pentru o simplă acțiune, mai aduc pe lângă și alte caracteristici suplimentare. 

Cu toate acestea, există un singur lucru care pare că nu s-a dezvoltat la fel de mult precum celelalte, în cazul electrocasnicelor, și anume culoarea. Cel mai probabil, și tu ai crescut într-o casă în care toată aparatura din bucătărie era albă, televizoarele din casă negre sau gri, iar prăjitorul de pâine fix în aceleași nuanțe întunecate. Dacă arunci o privire prin magazinele dedicate sau chiar online, poți vedea că mai bine de jumătate dintre produsele expuse continuă această tradiție.

Iată, așadar, de ce culoarea contează atunci când îți cumperi o mașină de spălat:

- Un design bine pus la punct poate schimba întreaga atmosferă din casa ta. 

Poate nu poți să-ți transformi locuința așa cum arată camerele în revistele de desgin interior. Însă poți aplica o serie de reguli foarte simple, care să te ajute cel puțin să simți aceeași atmosferă.

Când vine vorba de amenajarea băii, spre exemplu, mașina de spălat este unul dintre dispozitivele cheie. Iar dacă ai acolo și un uscător de rufe, atunci lucrurile se complică, în special dacă spațiul este mic și trebuie să le îmbini pe toate. 

Tocmai de aceea, nu trebuie să acorzi atenție doar spațiului în care vei așeza dispozitivele, dar și culorilor pe care acestea le pot avea. Imaginează-ți doar cât de bine ar arăta o mașină de spălat în nuanțe de verde măsliniu în baia ta. Mai adaugă câteva plante în jur și ai creat, fără doar și poate, un spațiu în care îngrijirea personală și igiena să fie realizate cu plăcere.

O mașină de spălat neagră impune lux și eleganță.

Dacă îți dorești o baie care să transmită autoritate, rafinament și eleganță, poți opta pentru dispozitive negre. Mașinile de spălat par să fi fost realizate, până recent cel puțin, doar în nuanțe deschise. Nu doar că negrul în sine reușește să aducă toate caracteristicile vizuale și estetice pe care ți le dorești, dar prin faptul că este o nuanță neobișnuită când vine vorba de dispozitivele care spală și curăță, aduce un plus și mai mare de eleganță.  

De ce este important să ai un design interior uniform și în baie

În general, este recomandat ca locuința ta să fie amenajată după un cod de culori, care poate fi foarte ușor identificat. Faptul că te concentrezi pe anumite nuanțe nu poate fi, astfel, decât un plus, pentru că întreg spațiul va fi mult mai ușor de perceput de către ochii tăi.

Gândește-te doar la acele locuințe în care obiectele de mobilier stau lipite unele de altele. Cel mai probabil, îți dorești un spațiu mai prietenos, în care să nu simți că te sufoci. Din contră, îți dorești un spațiu care să-ți ofere liniște și pace.

Chiar dacă baia este una dintre camerele în care poate nu petreci atât de mult timp, este important ca aceasta să respecte codul de culori din celelalte camere sau să fie amenajată într-o singură culoare. Astfel, mobilierul, mașina de spălat rufe, dar și elementele de bază, precum cada, chiuveta sau toaleta trebuie să aibă împreună o coerență vizuală.

În cazul în care îți dorești să schimbi stilul tradițional de amenajare a băilor, poți opta pentru o culoare mai îndrăzneață pentru dispozitivul care îți curăță hainele. Important este doar să te asiguri că acest aparat nu va avea o culoarea prea extravagantă, care să producă vizual fix opusul a ceea ce îți dorești.

Așadar, nu minimiza importanța pe care o culoare diferită a unui electrocasnic nou o poate avea, odată amplasat la tine în casă. Uneori, un strop de culoare este tot ce îți trebuie. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te