VIDEO Euro 2024 Germania a îngenunchiat Scoția în meciul de deschidere, 5-1

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.06.2024 - 08:33
EURO 2024 Germania a îngenunchiat Scoția în meciul de deschidere, 5-1 - Foto: Profimedia Images

Germania a îngenunchiat Scoția în meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal 2024. S-a impus cu 5-1.

SHARE

Echipa Germaniei a învins formaţia Scoţiei cu scorul de 5-1 (3-0), vineri seara, pe Football Arena din Munchen, în Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania până pe 14 iulie, informează Agerpres. 

Euro 2024 Germania a îngenunchiat Scoția în meciul de deschidere, 5-1

Mannschaft a început competiţia cu nu se poate mai bine, rezolvând primul meci încă din prima repriză.

Florian Wirtz (10), Jamal Musiala (19), Kai Havertz (45+1 - penalty), Niclas Fullkrug (68) şi Emre Can (90+3) au marcat pentru gazde, în timp ce autogolul lui Antonio Rudiger (87) a salvat onoarea scoţienilor.

Echipa antrenată de Julian Nagelsmann a controlat jocul de la un capăt la altul al meciului şi a marcat după doar zece minute, prin Florian Wirtz, care a şutat din marginea careului, unde a fost găsit nemarcat de Kimmich.

Citește și: Euro 2024. Câţi angajaţi are staff-ul lui Edward Iordănescu. Există şi un ofiţer de presă în acesta

Germania şi-a dublat avantajul prin Jamal Musiala (19), servit de Havertz, după ce acesta fusese lansat în careu.

Gazdele au primit penalty (25), după o intervenţie a lui Christie la Musiala, însă arbitrajul video a intervenit şi a mutat faultul în afara careului, iar Gunn a reţinut şutul expediat de Havertz (28).

Finalul primei reprize a pus capăt oricăror speranţe ale Scoţiei, după ce Porteous l-a faultat dur pe Gundogan, iar arbitrajul video a intervenit: scoţianul a fost eliminat, iar Germania a primit penalty, transformat de Havertz (45+1).

Germania s-a aflat la cârma jocului şi după pauză, dar avantajul de pe tabelă i-a făcut pe jucătorii lui Nagelsmann să joace mai relaxat.

Rudiger l-a testat pe portarul Gunn cu un şut de la distanţă (51), Wirtz a trimis peste poartă din demi-voleu (58), în timp ce Sane a irosit câteva situaţii favorabile (64, 83).

Niclas Fullkrug a marcat la doar cinci minute de la intrarea sa pe gazon (68), preluând mingea de care fusese deposedat Gundogan şi şutând fără speranţe pentru Gunn.

Atacantul Borussiei Dortmund a crezut că a reuşit dubla (76), dar golul său a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

Citește și: Răzvan Burleanu, salarii de 2.000.000€ de la FRF și FIFA. 1.000.000€ și pentru „mâna sa dreaptă”

Scoţia a reuşit să marcheze contrar cursului jocului şi cu multă şansă, după o fază fixă: Robertson, fundaşul lui Liverpool, a executat o lovitură liberă, Fullkrug şi Tah nu au reuşit să respingă, fundaşul McKenna a reluat cu capul, iar mingea nu părea periculoasă pentru poarta lui Neuer, dar Rudiger s-a nimerit pe traiectorie şi goalkeeper-ul nu a mai putut interveni (87).

Germania a marcat şi al cincilea gol, unul superb, prin Emre Can, cu un şut din afara careului, la colţ, la care portarul Gunn putea face mai mult (90+3). Mijlocaşul Borussiei Dortmund era în vacanţă săptămâna trecută, dar a fost convocat de urgenţă în urmă cu trei zile, după ce Aleksandar Pavlovic s-a îmbolnăvit.

În acest meci, Thomas Muller a bifat selecţia sa cu numărul 130, egalându-l pe Lukas Podolski în clasamentul all-time al naţionalei germane. Cele mai multe selecţii au Lothar Matthaeus (150) şi Miroslav Klose (137).

Pentru Christie şi McTominay, meciul de la Munchen a fost selecţia cu numărul 50, iar pentru Andy Robertson a fost pentru a 50-a oară când a fost căpitanul naţionalei Scoţiei.

În celălalt meci din grupă se vor înfrunta echipele Ungariei şi Elveţiei, sâmbătă, la Koln.

Următoarele meciuri din Grupa A se vor juca pe 19 iunie, Germania - Ungaria şi Scoţia - Elveţia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te