VIDEO Ultrașii de la Dinamo, sub control judiciar. Au dat foc pe Ghencea la meciul CSA Steaua-Dinamo

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.07.2023 - 12:41
Suporterii au dat foc la scaune Foto: captură video Youtube

Mai mulți suporteri dinamoviști au fost plasați sub control judiciar, ei fiind implicați în scandalul de pe Stadionul Ghencea, de la meciul CSA Steaua - Dinamo. La finalul partidei au dat foc scaunelor peluzei unde se aflau.

SHARE

Mai mulți suporteri de la Dinamo au fost plasați sub control judiciar, fiind cercetați într-un dosar privind infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Este vorba despre ultrașii peluzei Cătălin Hîldan, conform surselor Newsweek.

Aceștia au dat foc scaunelor pe stadionul Ghencea, la finalul meciului CSA Steaua- Dinamo București. Nouă dintre ei sunt plasați sub control judiciar.

10 ultrași, săltați de poliție după ce au dat foc pe Ghencea, la finalul meciului CSA Steaua-Dinamo

”La data de 19 iulie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente, au pus în aplicare 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Dâmbovița, emise pe numele unor persoane față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Citește și: Galeriile de la Steaua și Dinamo, pe scandal la o casă de pariuri. S-au răzbunat pe mașinile parcate

În fapt, la data de 18 aprilie 2023, la finalul unei competiții sportive care s-a desfășurat pe un stadion din Sectorul 6, mai multe persoane, membri ai unei galerii de suporteri, aflate în zona destinată oaspeților, ar fi provocat distrugeri prin incendierea scaunelor și prin întreținerea focului produs, acțiuni prin care au creat indignare în rândul celorlalți participanți la eveniment, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică.

În urma unui complex de activități, au fost identificați zece bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani,  bănuiți de comiterea faptelor.

Citește și: Scandal, în Ghencea, între suporterii echipelor Dinamo și Steaua. Au intervenit jandarmii

La data de 19 iulie 2023, în urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, persoanele în cauză au fost depistate și conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Ulterior, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei în cauză  și au fost prezentați în fața magistraților, pentru 9 dintre aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și interzicerea participării la manifestări sportive.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te