Un nou stadion spectaculos în România! Câte locuri va avea și când va fi gata?

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.06.2024 - 21:24
Un nou stadion spectaculos în România! Câte locuri va avea și când va fi gata? - Foto: Facebook/ CSM Slatina

Un nou stadion spectaculos în România! Va avea 10.000 de locuri și va fi construit la Slatina, unde activează și echipa de Liga 2 numită CSM Slatina.

SHARE

Noul stadion de la Slatina ar urma să fie construit în următoarele 30 de luni cu tot cu perioada de proiectare. Arena va costa 400 de milioane de lei, potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a clubului de la Slatina.

Un nou stadion spectaculos în România! Câte locuri va avea și când va fi gata? 

”S-a aprobat hotărârea privind construirea noului stadion de 10.000 de locuri. Slatina va avea un stadion modern de 10.000 de locuri. Hotărârea privind construirea noii arene a fost aprobată în ședința de joi a Guvernului. Compania Naţională de Investiţii (CNI) poate scoate la licitaţie execuţia proiectului.

Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale.

Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi.

De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare”, transmis CSM Slatina, pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te