TENIS Sorana Cîrstea a învins-o pe Martina Trevis și s-a calificat în turul trei la Roland Garros

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.06.2021 - 15:33
Sorana Cîrstea a învins-o pe Martina Trevis și s-a calificat în turul trei la Roland Garros. / Foto: digisport.ro

Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a treia a turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe italianca Martina Trevisan cu 6-4, 3-6, 6-4, miercuri, la Paris.

SHARE

Cîrstea (31 ani, 54 WTA) a obţinut o victorie strânsă la capătul unui meci care a durat două ore şi 37 de minute. Cel mai bun rezultat al Soranei la Paris rămâne sfertul de finală din 2009.

Trevisan (27 ani, 97 WTA) a ajuns până în sferturile de finală ale turneului parizian la ediţia de anul trecut, care a însemnat şi prima ei participare pe tabloul principal la Roland Garros.

Primul set a fost unul echilibrat, în nota meciului, dar Sorana a înclinat balanţa la ultimul ghem, pe care l-a câştigat contra serviciului.

Citește și: EXCLUSIV Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române

În actul secund, Cîrstea a suferit foarte mult la serviciu reuşind să ia un singur ghem când a servit, astfel că Trevisan s-a desprins de la 2-2 la 2-5, câştigând cu 6-3. Italianca a început mai bine setul decisiv şi a avut 2-0 şi 3-1, dar Cîrstea a revenit şi a egalat (3-3). Trevisan a avut 4-3, dar Sorana a reuşit să egaleze şi a făcut un break care s-a dovedit capital (5-4).

Românca a servit pentru meci, dar a fost nevoită să salveze două mingi de break, apoi a ratat două mingi de meci, însă a fructificat-o pe a treia (6-4), informează Agerpres.

Cîrstea a încheiat cu 3 aşi şi o dublă greşeală (la a doua minge de meci), în timp ce Trevisan a avut nu mai puţin de 10 duble greşeli.

Citește și: Folosirea DIICOT împotriva Newsweek și Libertatea, denunțată de Consiliul Europei

Cele două au avut procentaje scăzute la ambele servicii, au fructificat acelaşi număr de mingi de break (7/13), Cîrstea a avut mai multe mingi direct câştigătoare (29-26), dar şi mai multe erori neforţate (46-28).

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 113.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În turul trei, Cîrstea o va înfrunta Daria Kasatkina

În turul al treilea, Cîrstea o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, care a dispus de elveţianca Belinda Bencic, a zecea favorită, cu un sec 6-2, 6-2.

Singurul meci dintre Sorana Cîrstea şi Daria Kasatkina (24 ani, 37 WTA) s-a încheiat cu victoria rusoaicei, 6-3, 6-1, în 2018, în turul al doilea la Madrid.

Sorana Cîrstea este a doua româncă ajunsă în turul al treilea la Roland Garros, după Ana Bogdan, care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka. Miercuri va juca în turul secund şi cealaltă reprezentantă a ţării noastre rămasă în cursă, Mihaela Buzărnescu, împotriva americancei Serena Williams.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te