Simona Halep, în turul al treilea al AusOpen, după un meci greu cu Sofia Kenin

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.01.2019 - 14:22
Simona Halep și Sofia Kenin. Foto Getty Images

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o joi, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-4, pe americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, în turul al doilea al Australian Open, după un meci intens de două ore şi jumătate.

SHARE

Liderul WTA a prezentat, în prima parte a meciului cu americanca Kenin, o prestaţie consistentă, mai aproape de potenţialul ei. Deşi a acuzat probleme la piciorul drept în decisiv, Halep s-a agăţat de fiecare minge, şi-a păstrat cumpătul şi mintea limpede, a pus lovituri incredibile pe teren, care au măcinat încrederea adversarei. Simona a condus jocul, a fost cea care a dictat ritmul, dar şi-a complicat singură partida, în setul al doilea, când, la 3-0, evoluţia ei a scăzut în concentrare şi intensitate, permiţându-i adversarei să revină pe tabelă.

Kenin, 20 de ani, este o jucătoare din clasa româncei, ca stil, fără multă forţă în lovituri, dar tehnică, foarte mobilă, cu joc variat, cu ruperi de ritm şi un serviciu foarte bun, a transformat un meci alert, cu ghemuri şi schimburi scurte, într-unul de uzură, care iniţial i-a convenit, datorită unei aparente capacităţi fizice superioare. Din nefericire pentru ea, nu a ţinut cont de faptul că Halep nu cedează uşor când nu vrea să cedeze, iar ceea ce a părut o tactică productivă s-a transformat într-o capcană fatală.

Halep a început cu break meciul, apoi, cu un serviciu solid, şi-a păstrat avantajul de două ghemuri până la 5-3, când a mai pus un break pe tabelă şi setul în acelaşi timp, cu 6-3, după 33 de minute.

Românca s-a desprins şi în setul secund, în care a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doilea. Apoi şi-a pierdut concentrarea, iar Kenin a egalat, după break la 0, în ghemul al cincilea, la primele mingi avute. Reintrodusă în meci, americanca a jucat din ce în ce mai bine, a servit excelent şi a dus setul în tie-break, pe care l-a câştigat la 5, după o oră şi 30 de minute de la start.

Patru mingi de break a ratat Halep în primul ghem al decisivului, încă una în ghemul al cincilea. În schimb, Kenin a făcut break la primele mingi avute şi s-a desprins la 4-2. Cu ultimele resurse de energie, Halep a avut puterea să revină şi să câştige următoarele patru ghemuri şi meciul, cu 6-4, după două ore şi jumătate de joc.

Halep va evolua în turul al treilea cu Venus Williams, locul 36 WTA, care a depăşit-o, cu 6-3, 4-6, 6-0, pe franţuzoaica Alize Cornet, locul 46 WTA.

Calificarea în manşa a treia este recompensată cu 155.000 de dolari australieni (111.000 de dolari americani) şi 130 de puncte WTA.

Citește și 7 sportive se bat să-i ia locul Simonei Halep

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te