Șahistul Magnus Carlsen a câștigat SUPERUNITED Rapid & Blitz Croația 2022. Premiul: 40.000 de dolari

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.07.2022 - 11:56
De la stânga la dreapta: Zlatko Klaric, Michael Khodarkovsky, Garry Kasparov, Magnus Carlsen, Marin Marusic și Augusta Valeria Dragic | Foto: Grand Chess Tour, Lennart Ootes

Campionul mondial, Magnus Carlsen, a câștigat etapa de Rapid & Blitz Croația 2022, desfășurată pe 25 iulie la Zagreb. Cel mai bun șahist al momentului și-a adjudecat primul loc, după o serie de cinci victorii consecutive în ziua a IV-a din competiție.

SHARE

De Ziua Mondială a Șahului, Magnus Carlsen a făcut un anunț neașteptat: nu își va mai apăra titlul mondial. După numai patru zile, Carlsen a câștigat competiția cu 22.5 puncte, fiind urmat în clasament de doi francezi, ambii clasați pe locul 2, la diferență de numai jumătate de punct de acesta: Alireza Firouzja și Maxime Vachier-Lagrave (22 de puncte).

Clasamentul la finalul competiției de șah a fost următorul:


1. Magnus Carlsen - 22.5 p
T-2. Alireza Firouzja - 22 p
T-2. Maxime Vachier-Lagrave - 22 p
T-4. Ian Nepomniachtchi - 21 p
T-4. Wesley So - 21 p
6. Jorden Van Foreest - 19 p
T-7. Shakhriyar Mamedyarov - 15 p
T-7. Leinier Dominguez - 15 p
9. Veselin Topalov - 12 p
10. Ivan Saric - 10.5 p

„Avem satisfacția organizării impecabile a unui turneu care a devenit deja o tradiție șahistică și un omagiu anual adus acestui sport minunat. Pentru că Fundația Superbet și-a asumat misiunea de a populariza șahul și de a-l aduce aproape de cât mai mulți copii și tineri, îmi doresc ca Grand Chess Tour să acționeze ca un magnet care va atrage și mai multe minți tinere și sclipitoare către șah. Continuăm etapele GCT peste ocean, cu convingerea că șahul are puterea de a ne uni”, a declarat Augusta Dragic, președinta Fundației Superbet, la încheierea circuitului european al GCT 2022.

Trofeul înmânat campionului mondial Magnus Carlsen este un omagiu artistic operei de referință a sculptorului român Constantin Brâncuși: Coloana Infinitului.

Magnus Carlsen deține titlul de campion mondial din 2013. Performanțele sale șahistice sunt comparate constant cu cele ale fondatorului Grand Chess Tour, Garry Kasparov.

Despre turneul Grand Chess Tour (GCT)

GCT este un circuit internațional care aliniază cei mai buni jucători de șah ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului, la nivel global, a inspirat înființarea Grand Chess Tour și, totodată, a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Despre Fundația Superbet

Prin Fundația Superbet, Grupul Superbet, cel mai mare operator din industria de Betting & Gaming din România, derulează o varietate de programe CSR prin care se implică în viața comunității. Fundația promovează educația, performanța, valorile culturale și susține realizarea unor acțiuni și materiale (cărți, filme, programe culturale etc.) care contribuie la educație, informare corectă sau la dezvoltarea unor abilități.

Din 2019 este și partener strategic al Federației Române de Șah. Alte proiecte notabile sunt dedicate sănătății (#pariempebine, “Race for Cure”), culturii și educației prin susținerea revistei “Dilema Veche”, a revistei „Știință & Tehnică” sau a publicației bilunare de business „New Money”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te