S-a lăsat cu o ploaie de amenzi și interdicții în Ghencea după victoria Stelei în fața lui Dinamo

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.04.2023 - 09:33
S-a lăsat cu o ploaie de amenzi și interdicții în Ghencea după victoria Stelei în fața lui Dinamo - Foto: Facebook/ AS47

Jandarmii din București au luat măsuri dure după incidentul de marți în care suporterii echipei de fotbal CSA Steaua și FC Dinamo 1948 au fost implicați la meciul care s-a disputat pe Stadionul Steaua din Ghencea, încheiat cu victoria roș-albaștrilor (2-0)

SHARE

Potrivit unui bilanț prezentat de Jandarmeria București, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, nouă amenzi și un avertisment scris, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.

S-a lăsat cu o ploaie de amenzi și interdicții în Ghencea după victoria Stelei în fața lui Dinamo

De asemenea, au fost aplicate 18 amenzi pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice.

În total, au fost întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate pentru săvârșirea unor infracțiuni, inclusiv opt pentru încălcarea Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive și două pentru încălcarea Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Jandarmii au aplicat, de asemenea, 17 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între șase luni și un an.

Citește și: Generali de renume spun cum se va desfășura contraofensiva Ucrainei. „Ambițios și complicat”

Organizatorul jocului sportiv a primit două sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societatea specializată de pază o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.

 În plus, mai multe persoane au fost conduse la audieri în urma incidentului, în timpul căruia au fost găsite mai multe materiale pirotehnice în posesia suporterilor.

Citește și: VIDEO Iohannis, în Brazilia: „România va continua să sprijine Ucraina. Rusia a încălcat Carta ONU”

"În jurul orei 12,30, în zona stadionului Steaua, un grup de 10-15 suporteri ai echipei CSA Steaua a intrat în conflict cu un grup de aproximativ 40 de suporteri dinamovişti veniţi pentru amenajarea coregrafiei în stadion.

Jandarmii prezenţi în zona stadionului au intervenit prompt şi au reuşit să stopeze incidentul", informează un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, potrivit Agerpres.

Persoanele identificate în acest caz au fost conduse la secţiile de poliţie pentru luarea măsurilor legale. 

Victorie importantă pentru Steaua București

CSA Steaua București a învins-o pe Dinamo București, scor 2-0, în derby-ul rundei cu numărul 4 din play-off, Liga 2. Cu 20.000 de spectatori în tribune, „militarii” au obținut o victorie uriașă, iar Dinamo deja trebuie să uite gândul unei promovări directe în acest sezon.

Chipirliu a reușit ambele goluri ale steliștilor, în minutele 19 (penalty) și 29.

CSA Steaua: Dincă – Drăghici, Al. Sabău, Beța, L. Corbu – Ad. Popa, Bărbulescu, Șt. Pacionel, Bodișteanu – Chunchukov, Chipirliu. Antrenor: Daniel Oprița.

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Amzar – Iglesias, Larrucea, N. Roșu – I. Roșu, Ghezali, Bani. Antrenor: Ovidiu Burcă.

În urma acestui rezultat, CSA Steaua a urcat pe primul loc în play-off, cu 47 de puncte. De partea cealaltă, Dinamo a rămas la cota 38, pe locul al 4-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te