Revenire de poveste a Soranei Cîrstea în meciul cu Ostapenko. S-a calificat în turul 3 la Wimbledon

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.07.2023 - 19:30
Sorana Cîrstea, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Profimedia

Sorana Cîrstea e în turul III la Wimbledon! Jucătoarea din România, locul 37 WTA, a revenit impresionant de la 0-1 la seturi cu Jelena Ostapenko.

SHARE

Sorana Cîrstea e în turul III la Wimbledon! Jucătoarea din România, locul 37 WTA, a revenit impresionant de la 0-1 la seturi cu Jelena Ostapenko (#17 WTA), la capătul uneia dintre cele mai solide prestații ale sale din ultima vreme. Cîrstea s-a impus cu 4-6, 7-6 (6), 6-4 și devine cea de-a treia româncă prezentă în turul III, după Ana Bogdan și Irina Begu. 

Revenire de poveste a Soranei Cîrstea în meciul cu Ostapenko

Sorana va juca în turul următor cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, cea care a învins o altă jucătoare din România, pe Jaqueline Cristian.

Duel dur pentru Sorana Cîrstea, 33 de ani, în turul secund de la Wimbledon, acolo unde a înfruntat-o pe puternica și imprevizibila Jelena Ostapeko, 26 de ani, favorita 17 a turneului. 

După revanșa luată în turul 1 în fața Tatjanei Maria, cea care o învingea anul trecut pe iarba londoneză, românca a avut-o de partea cealaltă a fileului pe letona care a învins-o în toate cele trei înfruntări precedente.

Citește și: Hăituit de colegi, un mare actor și regizor fuge cu barca din România. Lasă în urmă două mari iubiri

În stilul propriu, bazat pe lovituri devastatoare la aproape fiecare execuție, Ostapenko are un avantaj la capitolul forță împotriva româncei, care preferă de asemenea un tenis agresiv, cu reacții rapide. Mai ales pe iarbă, suprafață iute, inegală. Letona a reușit un break în primul set, pe care l-a conservat apoi pentru a se impune, 6-4. 

Al doilea act a arătat o Sorana mai hotărâtă și mai exactă. De la 4-2 însă, adversara a egalat, echilibrul dens, aprins, păstrându-se până la 6-6. Tie-break-ul, tensionat de asemenea, cu românca trimițând la un moment dat direct spre oponenta venită la fileu, i-a dat câștig de cauză lui Cîrstea. Ea a încheiat cu 8-6, izbutind un passing shot de senzație.

A luptat până la capăt 

Ce avea să rezerve decisivul? Mai ajunseseră o singură dată în setul al treilea, anul acesta, în turul 2 de la Roma, pe zgură. De data aceasta, scenariul s-a scris diferit.

Românca și-a dezvelit în momentele grele spiritul de luptătoare, a făcut break, apoi a traversat cu bine game-uri mai dificile la serviciu, cu nervii întinși la maximum. S-a impus cu 6-4, ridicând brațele spre cerul astăzi însorit al Londrei! Un meci excelent făcut de Cîrstea, care rupe seria neagră în fața letonei. 

Citește și: România va pregăti piloți ucraineni pe avioane F-16 care vor lupta împotriva lui Putin

Următoarea adversară este Beatriz Haddad Maia, 27 de ani, numărul 13 mondial, recenta semifinalistă de la Roland Garros și cea care a eliminat-o pe Jaqueline Cristian în trei seturi. Sorana o conduce în meciurile directe cu 4-1, cel mai recent duel fiind cel de anul acesta, de la Dubai. Cîrstea a atins de patru ori turul al treilea la Wimbledon, în 2009, 2012, 2017 și 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te