Radu Drăgușin, cel mai scump jucător român din Serie A. Cota fundașului a „explodat” în câteva luni

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.06.2023 - 11:29
Radu Drăgușin - Foto: Profimedia Images

La numai 21 de ani, internaționalul român Radu Drăgușin, fundașul lui Genoa, este senzația fotbalului românesc al momentului. Valoarea de piață a fundașului central a crescut cu peste 50% în câteva luni.

SHARE

Radu Drăgușin a primit convocarea în echipa națională a României pentru a participa la meciurile din Grupa I a preliminariilor EURO 2024 împotriva Kosovo și Elveției.

Radu Drăgușin, cel mai scump jucător român din Serie A

În meciul împotriva Kosovo, care va avea loc pe 16 iunie, fundașul central va fi titular pentru echipa națională. Până în prezent, Drăgușin a acumulat doar 5 prezențe în echipa națională de seniori.

Transferul lui Radu Drăgușin de la Juventus la Genoa, nou-promovată în Serie A, a fost încheiat pentru suma de 5,5 milioane de euro. Transferul va fi oficial finalizat la 1 iulie. În sezonul 2022-2023, Drăgușin a jucat sub formă de împrumut pentru echipa din Genoa.

Citește și: VIDEO Exercițiul istoric NATO „Air Defender 2023”. Avioane de război survolează cerul Germaniei

Valoarea de piață a lui Radu Drăgușin a crescut semnificativ în ultimele luni. Conform transfermarkt.de, valoarea sa actuală este evaluată la 8 milioane de euro. Cu trei luni în urmă, valoarea sa de piață era de 5 milioane de euro, indicând astfel o creștere remarcabilă de peste 50%.

Citește și: O femeie plătit 20.000 de euro unei persoane ca să îi rezolve problemele în dragoste

Astfel, Radu Drăgușin devine cel mai bine cotat fotbalist român, împărțind această poziție cu Răzvan Marin de la Empoli. Pe podium se află și Nicolae Stanciu de la Wuhan Three Towns, evaluat la 6,5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Genoa cere 40 de milioane de euro pentru Radu Drăgușin

Florin Manea, agentul lui Radu Drăgușin, a anunțat că Genoa îl va vinde pe acesta doar pentru 40 de milioane de euro.

"A existat o ofertă de 25 de milioane de euro, dar Genoa a refuzat-o. Ei vor în jur de 40 de milioane de euro. Nu vor să-l vândă, sunt foarte mulțumiți. Cifra de 40 de milioane de euro ar putea fi un pic cam exagerată, dar dacă mai joacă încă un an, acești bani pot fi obținuți prin bonusuri de performanță. Cu toate acestea, deocamdată, sunt doar vorbe.

El mai are încă trei ani de contract cu Genoa. Fiind atât de tânăr și după ce a jucat atât de multe minute, el atrage interesul. Newcastle a spus că vrea jucători care nu s-au dezvoltat încă pe deplin, iar Radu se potrivește acestei descrieri. Este un jucător de viitor care a demonstrat că este la un anumit nivel", a declarat Florin Manea potrivit Digisport.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te