Radu Drăguşin a fost cel mai bun de pe teren în meciul cu AC Milan, de la Genoa

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.10.2023 - 10:33
Radu Drăguşin a fost cel mai bun - Foto: Profimedia Images

Radu Drăguşin a fost cel mai bun de pe teren în meciul halucinant dintre AC Milan şi Genoa, din Serie A. Românul a impresionat, prin controlul seniorial asupra apărării genoveze, punându-le foarte mari probleme fotbaliştilor de la AC Milan.

SHARE

Internaţionalii tricolori Radu Drăgușin și George Pușcaș au fost implicați în cel mai nebun meci al sezonului, din Il Calcio, Serie A. Aşa ceva nu s-a mai văzut niciodată.

Ambii portari au fost eliminați, iar atacantul milanezilor, Olivier Giroud, a înlocuit portarul oaspeţilor. Giroud l-a blocat fantastic pe atacantul tricolor, boxând mingea din cădere, cu ambele mâini, disperat, în minutul 104 al dramaticei partide.

Radu Drăguşin a fost cel mai bun

Formația românilor Drăgușin și Pușcaș a fost învinsă pe teren propriu, de AC Milan, cu scorul de 0-1. 

Nou-promovata Genoa nu s-a făcut de râs în debutul sezonului. Le-a încurcat pe Lazio Roma și Napoli și a fost aproape de un rezultat pozitiv și contra lui AC Milan.

Cu Radu Drăgușin, haiducul român cu părul strâns în coc, integralist, gazdele au rezistat timp de 87 de minute. Pulisic a dat lovitura. Imediat, Alberto Gilardino l-a trimis în teren și pe George Pușcaș.

Citeşte şi: Radu Drăguşin, miză financiară enormă. A intrat în vizorul celui mai bogat club de fotbal din lume

Meciul s-a prelungit cu 10 minute, aşa cum se întâmplă mai nou în campionatele de top, conform noilor reguli stabilite recent de UEFA, dar s-a întins mult peste limită.

Portarul AC Milan, Mike Maignan, a ieșit hazardat și l-a făcut KO pe genovezul Caleb Ekuban. Contactul s-a petrecut la un metru în afara careului de 16 metri.

Goalkeeperul lui Milan a văzut imediat cartonașul roșu. Olivier Giroud a preluat mănușile și a apărat poarta „diavolului milanez”, conform gsp.ro.

Citeşte şi: Radu Drăgușin, cel mai scump jucător român din Serie A. Cota fundașului a „explodat” în câteva luni

Albert Gudmundsson a executat în forță lovitura liberă, rezultată la eliminarea lui Mike Maignan, pe jos. Mingea a fost deviată și a lovit bara transversală. Era o oportunitate pentru genovezi să rupă jocul, pe slăbiciunea milanezilor. Martinez, portarul celor de la Genoa, a urcat în careu, la cornerul următor.

A oprit un contraatac și a fost la rândul lui eliminat de arbitrul partidei. În al 14-lea minut al prelungirilor, George Pușcaș a scăpat spre poartă, dar Giroud a ieșit senzațional și l-a blocat.

AC Milan urcă pe primul loc în Serie A, cu un avans de două puncte față de rivala Inter. Genoa ocupă acum poziția a 15-a, iar pentru Drăguşin echipa asta mică, unde este titular incontestabil, este vehiculul perfect pentru a ajunge la unul dintre marile cluburi din Serie A.

Sau cine ştie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te