VIDEO Peste 300 de copii au înfruntat ploaia la prima aniversare a Zilei Naționale a Rugby-ului

DE Mihai Duță | Actualizat: 04.05.2023 - 17:24

Peste 300 de copii cu vârste între 5 și 14 ani s-au bucurat de rugby, chiar dacă a plouat, la prima aniversare a Zilei Naționale a Sportului cu Balonul Oval.

SHARE

Peste 300 de copii cu vârste între 5 și 14 ani au sărbătorit, pe teren, pentru prima dată Ziua Națională a Sportului cu Balonul Oval. Alături de ei au fost mai mulți jucători componenți ai lotului național/

Meciurile celor mici s-au desfășurat în cadrul campionatului organizat de Asociația Municipală de Rugby București, la categoriile U8, U10, U12 și U14. 

La Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf au venit ambasadoarea Laurence Auer şi Christian Dullin, secretarul general al federaţiei franceze de rugby, care s-au întâlnit cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby și cu ministrul Sportului, Eduard Novak.

Citește și: David Popovici: „Nu ştiu dacă mă credeţi, dar eu nu vreau să ştiu câţi bani câştig pe lună”

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer, le-a transmis "stejarilor" mult succes la Cupa Mondială din acest an, cunoscând faptul că România face parte dintr-o grupă foarte grea, alături de Irlanda, Africa de Sud, Scoţia şi Tonga.

Secretarul general al federaţiei franceze de rugby, Christian Dullin, a menţionat legăturile istorice dintre cele două echipe naţionale: "Astăzi, 4 mai, este cea de a 99-a aniversare a primului meci de rugby între România şi Franţa, care a avut loc în 1924.

Data mi se pare foarte importantă pentru ceea ce trăim astăzi. După aproape 100 de ani şi 50 de meciuri mai târziu îmi dau seama că suntem uniţi şi asta pentru că iubim rugby-ul în acelaşi mod. În plus, suntem două ţări latine, într-o lume a rugby-ului care pare a fi dominată de britanici".

Citește și: Cine a fost periculosul Gibilan care bătea tot în stilul lui Piedone. Expresie celebră, legată de el

"Vreau să felicit echipa naţională care s-a calificat din nou la Cupa Mondială, fiind singurul sport de echipă bărbătesc care reprezintă România la un nivel de turneu final de Cupă mondială. Anul viitor vom face 100 de ani de la prima medalie olimpică românească, obţinută de echipa naţională de rugby în 1924.

Primul meci l-am jucat în împotriva Franţei. Felicit şi echipele naţionale de rugby în 7, masculină şi feminină, pentru că şi ei anul acesta s-au calificat la Jocurile Olimpice Europene, unde ne vor reprezenta şi se vor bate pentru o calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris", a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR

Prezent la eveniment, ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că instituţia pe care o conduce depune eforturi pentru a preda administrarea stadionului "Arcul de Triumf", către Federaţia de rugby, cât mai repede.

Stejarii s-au antrenat cu fotbaliștii de la Rapid

Ziua Naţională a Rugby-ului a fost sărbătorită, joi, atât pe stadionul "Arcul de Triumf", cât şi pe terenul de antrenament al echipei de fotbal Rapid, unde mai mulţi reprezentanţi ai "stejarilor" s-au antrenat alături de jucătorii pregătiţi de Adrian Mutu.

 

La 4 mai 1924 echipa națională de rugby aducea prima medalie olimpică a sportului românesc

Data acestei sărbători naționale onorează desfăşurarea la 4 mai 1924 a primului meci de către reprezentativa României la Jocurile Olimpice de la Paris în compania echipei Franţei.

La finalul partidei, selecţionata României primea prima medalie olimpică, de bronz, obţinută în istoria sportului românesc.

Marcarea acestei zile are rolul de a aduce în atenţia publică importanţa sportului de echipă rugby pentru sănătatea oamenilor, acesta fiind, de altfel, şi unul dintre motivele avansate de iniţiatorii textului de propunere legislativă în parlament, conform www.cdep.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te