Participanţii la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, testaţi zilnic anti-COVID

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.10.2021 - 16:58
Participanţii la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, testaţi zilnic anti-COVID. / Foto: todayinbermuda.com

Sportivii care vor participa la JO de iarnă de la Beijing de anul viitor vor fi supuşi zilnic testelor anti-Covid şi vor fi obligaţi să rămână într-o ''bulă" sanitară închisă, aceasta presupunând şi transportul în zonele unde vor avea loc diferitele întreceri.

SHARE

''Vrem ca toţi participanţii să fie în deplină siguranţă, de aceea cerem tuturor să se conformeze cerinţelor. Astfel, dorim să punem accentul pe fundamentul JO, anume sportul, competiţia în sine, şi să nu ne concentrăm pe altceva'', a declarat directorul executiv al JO 2022, Christophe Dubi.

Organizatorii au adăugat că sistemul în ''buclă închisă'' a fost conceput pentru a reduce interacţiunile inutile ale sportivilor cu alte persoane, competitorii fiind încurajaţi să poarte mereu măşti în afara probelor la care participă.

Citește și: UTIL Aveți nevoie să faceți RAR-ul la mașină, nu uitați certificatul verde COVID

JO de iarnă de la Beijing, fără spectatori străini. Doar chenezii vor voie în tribune

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la finele lui septembrie.

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o "bulă" sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei "dovezi a scutirii medicale".

Citește și: 40.000 de euro furați din bancă într-o singură zi

Pe măsură ce situaţia epidemică evoluează - marcată atât de răspândirea variantelor COVID-19, cât şi de o acoperire vaccinală din ce în ce mai extinsă - opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

"Bula" olimpică - o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine - se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test COVID zilnic pentru "toţi participanţi la Jocuri", precum şi "pentru forţa de muncă" cu domiciliul în China.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.