Olimpiu Moruţan a căpătat încredere la Galata. Unele surse spun că Okan Buruk ar vrea să-l ţină

DE Florin Budescu | Actualizat: 17.07.2023 - 11:53
Olimpiu Moruţan a căpătat încredere la Galata - Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Danescu

După un sezon trecut ratat şi un împrumut cu succes la Pisa, în Serie B, mijlocaşul ofensiv dreapta Olimpiu Moruţan a căpătat încredere la Galatasaray. Unele surse spun că antrenorul Okan Buruk ar dori să-l ţină în lot, altele că ar dori să-l vândă.

SHARE

Vânzarea aceasta ar urma să se facă la pachet cu cea a lui Alexandru Cicâldău. Însă de Cicâldău se interesează CS Universitatea Craiova. Iar Olimpiu Moruțan (24 de ani) are șanse din ce în ce mai mari să evolueze în sezonul viitor, în tricoul celor de la Galatasaray.

Dacă la începutul verii atât presa din Turcia, cât și cea din Italia vorbeau despre iminenta plecare a mijlocașului român de la campioana din SuperLig, în prezent, scenariul nu mai pare deloc de actualitate.

Olimpiu Moruţan a căpătat încredere la Galata

Nu se poate spune același lucru și despre Alexandru Cicâldău (26 de ani) care, cu certitudine, potrivit mai multor informații din Turcia, va fi cedat către o altă echipă, în această vară.

Șansele lui Moruţan, de a rămâne la formația ”Cim-bom-bom”, au crescut considerabil, în ultima vreme, după evoluțiile bune arătate de mijlocaș, în partidele de pregătire disputate de campioana Turciei, în cantonamentul din Austria.

Moruțan a marcat primul gol al celor de la Galatasaray, în meciul de verificare cu maghiarii de la Csakvari, scor 4-2. De altfel, acestea nu au trecut neobservate de antrenorul celor de la Galatasaray, Okan Buruk, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului jucător al celor de la FCSB, conform DigiSport.

Citeşte şi: Olimpiu Moruţan va evolua la Galatasaray. Gigi Becali: L-am dat cu 5,7 milioane euro

„Moruțan are un stagiu de pregătire excelent, sunt foarte mulțumit de prestațiile lui. S-a conectat bine cu jocul nostru”, a declarat Buruk, potrivit site-ului SporX. De asemenea, Moruțan a primit aprecieri și din partea presei din ”Țara Semilunei”.

„Zaniolo a impresionat, dar și Moruțan a fost foarte eficient”, au mai scris jurnaliștii turci despre Moruțan.

Totuşi, alte surse afirmă că Olimpiu Moruțan (24 de ani) și Alex Cicâldău (26 de ani) au un viitor incert la Galatasaray, în condițiile în care antrenorul Okan Buruk vrea să revoluționeze lotul.

Citeşte şi: Ei sunt fotbaliștii României care vor încerca să învingă Kosovo și Elveția. Decizia legată de Hagi

În sezonul 2022-2023, Galatasaray a câștigat titlul în SuperLiga Turciei, fără cei doi mijlocași români în lot. Cicâldău a fost împrumutat în Emiratele Arabe Unite, la Ittihad Kalba, iar Moruțan a jucat în Serie B, la Pisa.

În ultimul amical jucat de Galatasaray în cantonamentul din Austria, Olimpiu Moruțan a înscris. Galatasaray a reușit să o învingă pe echipa maghiară FC Csakvar, scor 4-2. Alex Cicâldău n-a fost utilizat.

Presa din Turcia anunță că Galatasaray negociază cu Konyaspor pentru Moruțan și Cicâldău. Konyaspor s-a clasat pe locul 8 în sezonul trecut. "Konyaspor negociază cu Galatasaray pentru Moruțan și Cicâldău.

Konyaspor e interesată

Un jucător de bandă și un număr 10 sunt țintele de transfer pentru Konya. Jurnalistul Nevzat Dindar, care este cunoscut pentru apropierea lui față de Galatasaray, a confirmat această mutare. Konyaspor va concura cu Bașakșehir pentru Cicâldău.

Okan Buruk a fost mulțumit de Moruțan în perioada de pregătire, dar este obligat să renunțe la el, din cauza limitei privind înregistrarea jucătorilor străini. Galatasaray și-ar dori să-l împrumute pe Moruțan.

Negocierile cu Konyaspor vor fi accelerate în aceste zile. Antrenorul de la Konya, Aleksander Stanojevic, și-i dorește pe cei doi români", notează hakimiyet.com. 5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Alexandru Cicâldău, conform transfermarkt.de.

Mai are contract cu Galatasaray până în vara anului 2026. 4,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Olimpiu Moruţan, conform transfermarkt.de. Mai are contract cu Galatasaray până în vara anului 2026.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te