Oamenii ce amână revenirea lui Halep, în mijlocul unor scandaluri de trucare de meciuri și corupție

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.09.2023 - 08:57
Simona Halep - Foto: Profimedia Images
Nicole Sapstead - Foto: Profimedia Images
David Haggerty - Foto: Profimedia Images

Simona Halep nu revine curând pe circuit, anunțul fiind făcut chiar de sportivă. Conducătorii a două entități din tenis legate de suspendarea lui Halep s-aua flat în în mijlocul unor scandaluri de trucare de meciuri și corupție

SHARE

Simona Halep rămâne suspendată, iar verdictul s-a amânat, potrivit unui anunț făcut de jucătoare noaptea trecută.

Halep se află suspendată de un an și a ieșit din Top 1000. Are zero puncte.

''Azi am aflat că decizia în cazul meu, care era aşteptată săptămâna aceasta, va fi amânată. Acest lucru e foarte dezamăgitor, după ce am spus tot timpul că tot ce doresc este să fiu judecată. Este greu de explicat dificultatea emoţională pe care au adus-o şi continuă să o aducă toate aceste amânări'', a scris Halep în reţeaua de socializare.

Halep a fost audiată în zilele de 28 şi 29 iunie de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), după ce cazul său fusese amânat de mai multe ori.

Cine conduce ITIA, care amână verdictul ?

Nicole Sapstead se află în mijlocul unui scandal de proporții. Nicole Sapstead, directoarea programului antidoping al ITF, le-a scris, anul trecut, jucătorilor de tenis pentru a-i informa că vor fi testați în zilele premergătoare turneului Miami Open din acest an, care a început în martie.

Organismul de conducere a tenisului mondial a fost acuzat că a fost îngăduitor în privința dopajului, după ce o investigație Daily Mail a descoperit că Federația Internațională de Tenis îi lasă pe cei mai buni jucători din lume să își programeze singuri testele antidoping.

Jucătorii au fost invitați să își programeze perioade de timp pentru testele de dopaj sanguin înainte de turneul de la Miami Open de anul trecut, o metodă despre care experții antidoping spun că face o "diferență uriașă" pentru trișorii care încearcă să scape de depistare.

Jucătorii au fost, de asemenea, anunțați că vor fi prelevate probe de sânge înainte de Openul Franței din 2019 și de US Open de anul trecut. Fostul președinte al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) a comparat abordarea tenisului cu eșecul mult criticat al ciclismului de a demasca anii de consum de droguri ai lui Lance Armstrong.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a fost, de asemenea, acuzată că a umflat numărul de teste antidoping pe care le efectuează, după ce s-a constatat că a publicat date "înșelătoare".

Citește și: Persoana ce o ține pe Halep suspendată, scandal uriaș. Ajută sportivi să trișeze la teste antidoping

Acuzat de Halep, în mijlocul unui scandal de trucare

David Haggerty, persoana acuzată de Simona Halep că nu îi admite probele care i-ar demonstra nevinovăția a fost în mijlocul unui uriaș scandal de trucare de partide. El a trebuit să dea explicații oficiale. Măsurile au întârziat.

La un an de la preluarea mandatului, numele lui Haggerty a fost implicat într-un scadal uriaș de corupție. 

„Mai mult de 40 de meciuri de tenis profesionist au fost semnalate de casele de pariuri internaționale pentru potențiale meciuri trucate în doar trei luni.

Confruntările au avut loc la turnee din țări precum Columbia, Maroc, Rusia și Germania, între septembrie și noiembrie 2015, la opt ani după ce tenisul a promis pentru prima dată că va lupta împotriva flagelului corupției.

Cel puțin 20 dintre jucătorii implicați în aceste meciuri au fost raportați autorităților mondiale din tenis în ocazii anterioare - o duzină dintre ei au fost semnalați pentru prima dată de investigatorii de integritate încă din 2008.

De asemenea, mai mulți dintre jucători apar pe o listă neagră separată obținută în cadrul unei anchete Four Corners privind meciurile trucate și figurile interlope care controlează casele de pariuri din Asia.

Lista conține peste 350 de nume, inclusiv cel puțin 10 care au jucat la Australian Open în 2016”, potrivi unui articol din abc.net apărut în martire 2016.

Citește și: Persoana acuzată de Halep că îi refuză probele, în mijlocul unui scandal uriaș de trucare de meciuri

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te