Marius Copil, învins de Federer, după un meci spectaculos

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.10.2018 - 19:23
Marius Copil a câștigat respesctul lui Roger Federer. Foto Getty Images

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel.

SHARE

Marius Copil a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1.  Românul a acuzat probleme la piciorul stâng, în timpul setului al doilea. 

În primul set, Roger Federer a servit primul şi a câştigat primul game la zero, însă Marius Copil a stat bine în meci, a returnat serviciile, a beneficiat şi de o dublă greşeală a elveţianului şi a făcut break foarte devreme în meci, cu un serviciu de nu mai puţin de 234 km/h. Elveţianul a revenit însă în cel de-al treilea game, când la 30-30, mingea trimisă de Marius Copil pe backhand a lovit banda fileului şi a căzut în terenul lui. Federer a avut atunci prima şansă de break şi a fructificat-o imediat, egalând. Fostul lider mondial şi-a câştigat apoi uşor serviciul, iar de la 3-1 pentru Copil scorul s-a făcut 4-3 în favoarea lui Federer. Ambii jucători şi-au menţinut la cote înalte serviciul, iar primul set s-a decis la tie-break, câştigat de Federer, potrivit Mediafax.

Marius Copil şi-a început setul doi la serviciu şi l-a câştigat repede cu un as, al treilea din game şi al zecelea din întreg meciul. A continut cu un serviciu extrem de puternic şi a reuşit şi în debutul celui de-al doilea set să facă break foarte devreme, conducându-l pe Roger Federer cu 3-0. La 3-1, românul a salvat şi două mingi de break şi, deşi a făcut două greşeli neforţate pe propriul serviciu, a continuat să servească puternic şi a închis game-ul cu un as. La 4-2, românul a reuşit o lovitură spectaculoasă după un raliu impresionant cu fostul lider mondial, încheind punctul cu un lob din demivoleu, lovitură folosită des chiar de Federer. Elveţianul a profitat însă imediat de şansa de break, a închis punctul la fileu, cu o lovituă de dreapta în cross şi a egalat la game-uri, 4-4, cu un voleu stop de manual. Experienţa şi-a spus cuvântul, Federer a mai reuşit un break, iar de la 4-1 pentru Copil s-a făcut 5-4 pentru Federer. Fostul lider mondial şi-a câştigat apoi serviciul şi a încheiat meciul.

Este pentru a noua oară când Roger Federer este campion la Basel, pe arena din localitatea sa natală, acolo unde a fost copil de mingi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.