Jose Mourinho a preluat AS Roma. El i-a urat „tot binele” fostului antrenor, Paulo Fonseca

DE Elena Andrei | 04.05.2021 - 19:51
Jose Mourinho a preluat AS Roma/Foto: Facebook

Legendarul antrenor portughez Jose Mourinho s-a alăturat echipei AS Roma ca nou antrenor principal, a anunțat marți biroul de presă al clubului de fotbal italian.

SHARE

La 19 aprilie, clubul de fotbal Tottenham a anunțat despărțirea de Mourinho, precum și de restul personalului său de antrenori.

„Suntem încântați să anunțăm că s-a ajuns la un acord cu Jose Mourinho pentru a deveni noul antrenor principal al clubului", se arată în comunicat. „Mourinho a convenit un contract de trei ani cu Giallorossi, care va dura până la 30 iunie 2024. El își va începe noul rol înainte de campania 2021-22”.

„Suntem încântați să-l întâmpinăm pe Jose Mourinho în familia AS Roma", au declarat președintele clubului, Dan Friedkin și vicepreședintele Ryan Friedkin.

„Un mare campion care a câștigat trofee la toate nivelurile, Jose va oferi o conducere și o experiență extraordinare proiectului nostru ambițios."

Citește și

Ronaldo a înscris două goluri pentru Juventus la revenirea pe teren, după ce a avut coronavirus

FOTBAL Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun jucător al secolului XXI

 

La rândul său, Mourinho a mulțumit familiei Friedkin pentru că l-au ales pentru a conduce marele club.

„După întâlniri cu proprietarul și Tiago Pinto, am înțeles imediat amploarea ambițiilor lor pentru AS Roma”, a spus Mourinho.

„Este aceeași ambiție și impuls care m-au motivat întotdeauna și împreună vrem să construim un proiect de succes în următorii ani. Pasiunea incredibilă a fanilor clubului m-a convins să accept slujba și abia aștept să încep sezonul viitor", a declarat Mourinho. „Între timp, îi urez lui Paulo Fonseca [fostul antrenor] tot binele”.

Mourinho, 58 de ani, a lucrat ca antrenor principal la diferite cluburi de fotbal europene, precum Benfica (2000), Uniao de Leiria (2001-2002), Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2007) ), Inter Milano (2008-2010), Real Madrid (2010-2013), Chelsea (2013-2015) și Manchester United (2016-2018).

De-a lungul carierei sale de antrenor, profesionistul portughez a fost de două ori câștigător al Ligii Campionilor UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal), câștigător al Cupei UEFA, câștigător de două ori al campionatelor portugheze de fotbal, de două ori campion al Turneului de fotbal italian și câștigător al campionatului spaniol de fotbal.

În 2015, Federația Portugheză de Fotbal (FPF) l-a numit pe Mourinho „antrenorul secolului”, iar în 2017 UEFA l-a inclus printre primii 10 antrenori din istoria fotbalului european.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.