Ionică Serea, fost fotbalist, este şofer de camion în Germania şi joacă în Liga a opta

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.07.2023 - 12:42
Ionică Serea, fost fotbalist, este şofer de camion - Foto: Ziarul de Vrancea

Dispărut de 10 ani din fotbal, Ionică Serea, fost fotbalist şi arbitru de Divizia A, este acum şofer de camion în Germania şi joacă în Liga a opta germană. Serea, care a jucat fotbal la Acord Focşani şi Selena Bacău, a fost în mijlocul unor scandaluri.

SHARE

Între cele câteva sute de spectatori care au venit să vadă meciul FCSB - PAOK Salonic, 1-1, disputat în Olanda, la Swolgen, s-a aflat și un fost personaj important din fotbalul românesc.

Ionică Serea, fost fotbalist, este şofer de camion

Serea a dispărut însă complet, după ce a fost implicat în scandaluri de proporții. Fost arbitru FIFA, a fost în anii 2000, mai ales în a doua jumătate, unul dintre centralii de top.

A venit la meci însoțit de un prieten, dar și de soție și de fetița pe care o au. Până și oficialii FCSB-ului s-au arătat surprinși să-l vadă.

„Ăsta e Serea?” - a fost reacția lui Marius Ianuli, cel care l-a observat printre sutele de spectatori. „Stau aici, aproape, în Germania, pe lângă Bielefeld și, cum am ieșit de la muncă, am plecat să venim la meci.

Citeşte şi: Destinul tragic al unui fotbalist uriaș. Scapă din „autocarul morții” și e strivit la metrou în RFG

Am ajuns repede, aproape toate drumurile sunt pe autostradă de exemplu, până la Amsterdam fac cel mult 3 ore”, a spus Serea, care apoi s-a aşezat la coada de la bar, pentru a-și lua un pahar cu bere.

„Sunt plecat din țară de 8 ani. Aici, în Germania, sunt de vreo 6 ani și jumătate. Ne place, mie și familiei, mult de tot. Înainte, până să ajungem aici, am fost în Scandinavia, dar acolo nu m-am acomodat deloc, iernile erau prea dure, prea frig, am plecat”, a spus Serea, conform GSP.

Are un job stabil în Germania, despre care spune că e foarte bine plătit. „Sunt șofer de camion. Lucrez 8 ore pe zi, de la 6 dimineața, până la ora 2:00, după prânz. Astăzi, cum am terminat programul, cum m-am urcat în mașină și am venit la amical, aici.

Citeşte şi: Fotbalist comparat cu Hagi, joacă și pentru România, și pentru Ungaria. Uitat, fără cruce pe mormânt

În anul 2014, Ionică Serea a fost condamnat, împreună cu un alt arbitru, Marius Martiş, la închisoare cu suspendare, în Dosarul „Mită în Fotbal”, în care au mai fost implicaţi fostul patron al Clubului FC Argeş Piteşti, Cornel Penescu, şi directorul firmelor acestuia, Liviu Făcăleaţă.

La 44 de ani, un an mai devreme, fostul fotbalist și arbitru avea planuri mari, la noua sa școală de fotbal, pe care și-o deschisese, Luceafărul Focșani.

Marca Luceafărul este una de tradiţie în urbea vrânceană, în anii 70 existând aici un club de seniori, care a evoluat în Divizia C, apoi s-a mutat la Adjud şi s-a desfiinţat.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te