Înotătoarea Luana Alonso din Paraguay a fost dată afară din Satul Olimpic. Ce a făcut atât de grav?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.08.2024 - 20:45
Înotătoarea Luana Alonso din Paraguay a fost dată afară din Satul Olimpic - Foto: Instagram/ Luana Alonso
Înotătoarea Luana Alonso din Paraguay a fost dată afară din Satul Olimpic - Foto: Instagram/ Luana Alonso
Foto: Instagram/ Luana Alonso
Foto: Instagram/ Luana Alonso

Frumoasa înotătoare Luana Alonso, membră a delegației Paraguayului, a fost dată afară din Satul Olimpic de la Paris. Oficialii delegației sale au luat această decizie. Apoi ea și-a anunțat retragerea din sport.

SHARE

Una dintre cele mai strălucitoare vedete de la Jocurile Olimpice a fost eliminată din satul oficial al sportivilor pentru acte de indisciplină.

Sportivii care concurează în Jocurile își stabilesc rezidenția în sat, unde concurenții au voie să se amestece, să se antreneze, să mănânce și să se relaxeze unul lângă altul.

Cu toate acestea, echipa Paraguay a cerut uneia dintre vedetele lor să părăsească satul după ce a refuzat să le permită să rămână până la finalul competiției care se închide oficial duminică, 11 august.

Înotătoarea Luana Alonso din Paraguay a fost dată afară din Satul Olimpic. Ce a făcut atât de grav

Înotătoarea a părăsit Satul Olimpic și a petrecut o noapte în Paris, după ce ar fi  mers la Disneyland. Oficialii delegației sale au considerat acest lucru un afront, considerând că ea trebuia să rămână pentru a-și susține coechipierele, chiar și după eliminarea din concurs.

Citește și: Nadia Comăneci, reacție fermă după ce Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz după finala la sol

Apoi, ea și-a anunțat senzațional retragerea de la înot într-o postare pe rețelele sociale celor aproape 500.000 de urmăritori pe Instagram, dar a rămas la Paris de atunci.

Oficialii Comitetului Olimpic din Paraguay au înștiințat-o prin intermediul unui mail că trebuie să plece imediat din Satul Olimpic, definitiv, pentru că ”prezența sa creează un mediu nepotrivit pentru restul sportivilor”.

Vi se solicită să vă părăsiți imediat din Satul Sportivilor din cadrul JO de la Paris. Prezența dumneavoastră creează un mediu nepotrivit în cadrul echipei Paraguayului.

Vă mulțumim pentru că procedați conform instrucțiunilor, deoarece a fost o decizie personală să nu petreceți noaptea în Satul Olimpic”, i-a transmis Larissa Schaerer, șefa Comitetului Olimpic din Paraguay, potrivit AS.com.

Luana a intrat în concurs chiar în prima serie a calificărilor pentru penultimul act al probei de 100 m fluture, dar la final s-a clasat pe poziția a șasea, cu 0,24 secunde în spatele Anei Nizharadze, din Georgia, ultima înotătoare care a prins semifinalele.

Citește și: Mihai Covaliu: ”României i-a fost furată medalia de bronz la sol”. „A văzut toată lumea, toată sala”

Acum este oficial! Mă retrag din înot și vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Îmi pare rău, Paraguay, nu pot decât să vă mulțumesc pentru tot!”, a fost mesajul postat de Luana pe rețelele sociale, scrie digisport.

Alonso a concurat anterior la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, la 17 ani.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te