„Ghindele“ speră la grupa de elită și la Olimpiadă

DE Mihai Duță | 21.06.2019 - 11:00
Emilia Vizitiu, în centru, alături de căpitanii celorlalte echipe participante 
la Rugby Europe 
7’s Trophy

Naționala feminină a României a ocupat locul secund la Rugby Europe 7’s Trophy de la Budapesta și se pregătește pentru următoarea etapă.

SHARE

Echipele care vor ocupa primele două locuri, ca urmare a cumulului de puncte după cele două etape, vor merge la turneul de calificare pentru Olimpiadă, care va avea loc în Kazan – Rusia, pe 13-14 iulie.

Căpitanul de echipă, Emilia Vizitiu (foto), de la Agronomia București, ne-a răspuns la câteva întrebări chiar înaintea turneului de la Lisabona.

Newsweek România: Cum a decurs pregătirea pentru competiție?

Emilia Vizitiu: A fost așa cum ne‑am dorit. Am reușit să lucrăm la micile detalii care lipseau din sistemul nostru tehnico-tactic.

Care sunt atuurile echipei?

Eu privesc echipa ca pe un puzzle, fiecare jucătoare contribuie cu ceva. Fie că e vorba de experiența unora dintre noi, fie de calitățile motrice mai bine dezvoltate ale altora sau pur și simplu de pasiunea pentru acest sport, toate acestea ne ajută să ne îndeplinim obiectivele.

Trebuie să punctez și faptul că un rol important îl are comunicarea, iar noi o facem foarte bine mai ales la antrenamente, cu scopul de a ne folosi la maximum calitățile în cele mai potrivite momente ale jocului.

Dar analizăm și adversarul pentru că este foarte important să știi să îți aplici sistemul tehnico-tactic profitând de punctele slabe ale celui din fața ta.

Ce echipe par a fi cele mai puternice?

Făcând o analiză a turneului, cu un pas înainte se prezintă echipa Germaniei, și nu o spun pentru că am fost noi învinse în finală, o spun pentru că le-am urmărit tot turneul și au arătat că vin de la un alt nivel și că au o altă experiență.

Cât despre restul, turneul a fost plin de surprize, primele 6 locuri au fost ocupate într-o altă ordine decât cea pe care mi-am imaginat-o.

Care este primul vostru obiectiv?

Pentru următorul turneu vrem să fim pe locul 1.

Și pe termen mai lung?

Vrem să promovăm în grupa de elită. Și să trecem cu brio de primul turneu de calificări pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se va desfășura în Rusia, la Kazab, pe 13-14 iulie.

În cea de-a doua etapă a Rugby Europe Women Trophy de la Lisabona, România va face parte din grupa B, alături de Suedia, Turcia și Elvetia.

În grupa A sunt Germania, Norvegia, Portugalia și Israel.
În grupa C sunt Cehia, Finlanda, Ungaria și Georgia.

 

Fetele din lotul României:

Politehnica Iași: Georgiana Gabor, Simona Roșca, Gabriela Buciumanu, Maria Atomi, Loredana Juncănariu, Alina Diniță, Mădălina Radu, Ana Maria Sandu
Agronomia București: 
Emilia Vizitiu

Universitatea Cluj: Adriana Popescu

Barcelona Engyeniers Rugby: Roberta Cojocariu

Wicklow RFC: Andreea Petru

Staff: Neculai Tarcan (antrenor), Marius Todosi (kinetoterapeut), Alexandru Lupu (manager)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te