Franța a învins Marocul și s-a calificat în finala Cupei Mondiale. Mbappe și Messi, față în față

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.12.2022 - 09:20

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Marocului cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în a doua semifinală a turneului.

SHARE

"Les Bleus" (albaștrii n.red) s-au impus prin golurile marcate de Theo Hernandez (5), Randal Kolo Muani (79) în faţa revelaţiei acestei ediţii şi se vor bate duminică pentru al treilea titlu mondial, după cele din 1998 şi 2018.

Franţa este prima echipă care joacă două finale consecutive de Cupă Mondială de la Brazilia în 2002. Doar Italia (1934 şi 1938) şi Brazilia (1958 şi 1962) au reuşit să cucerească două trofee consecutive.

Selecţionata Marocului nu primise gol din partea echipelor adverse la ediţia din Qatar până în semifinală, singurul gol încasat până în această fază fiind de fapt autogolul lui Nayef Aguerd, în meciul cu Canada (2-1), din grupă.

Franţa va juca duminică împotriva Argentinei pentru titlul mondial (Lusail Stadium - Al Daayen, 17:00), în timp ce Croaţia va înfrunta Marocul sâmbătă în finala mică (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 17:00).

Rezumatul partidei Franța - Maroc (2-0)

Echipa antrenată de Didier Deschamps a arătat în semifinale că este echipa mai matură şi mai valoroasă, reuşind să gestioneze meciul foarte bine după ce a avut şansa unei deschideri rapide de scor.

Marocanii au demonstrat încă o dată că sunt o echipă tenace, ambiţioasă, însă lipsa de prospeţime, combinată cu o serie de probleme de lot (Aguerd s-a accidentat la încălzire, Saiss a ieşit în prima repriză, Mazraoui la pauză) şi de inspiraţie în faţa porţii au făcut ca drumul echipei antrenate de Walid Regragui să se încheie în semifinale

Franţa a marcat la prima sa acţiune de poartă (5), când Theo Hernandez a reluat acrobatic în plasă după o minge respinsă de Dari la şutul lui Mbappe.

"Leii din Atlas" (Maroc n.red) au fost foarte aproape de egalare în min. 10, când şutul lui Ounahi din afara careului a fost respins salvator de Lloris de la colţ.

În min. 17, francezii se puteau desprinde pe tabelă, după o eroare a lui Saiss, însă Giroud, care a scăpat spre poartă, a şutat violent în bară. O mare ocazie s-a consumat şi în min. 36, când Mbappe, lansat de Tchouameni, nu a reuşit să trimită bine spre poartă, El-Yamiq a respins şi Giroud a reluat pe lângă poarta goală.

Varane a creat şi el pericol în min. 40, cu o reluare la colţul scurt, la un corner executat de Griezmann.

Marocanii au încheiat prima repriză pe val, trecând pe lângă egalare: la o fază prelungită de atac, fundaşul El-Yamiq (44) a trimis spectaculos în bară din foarfecă.

Echipa antrenată de Regragui a continuat să caute egalarea şi după pauză (marocanii au încheiat cu o posesie superioară, 51%-33%, 16% in constest, n. red.), dar acţiunile lor au fost din ce în ce mai palide cu trecerea timpului.

Konate a fost providenţial în faţa porţii (53), respingând pasa lui Attiat-Allah pentru Amallah. În min. 76, Tchouameni a comis o greşeală în propria jumătate, dar Hamedallah nu a reuşit să profite şi a pierdut mingea în cele din urmă.

La poarta cealaltă, Fofana (74) a şutat pe lângă din unghi, însă imprecis

Franţa a închis conturile în min. 79, când Randal Kolo Muani a marcat la prima atingere după intrarea pe gazon, împingând mingea în plasă după şutul lui Mbappe deviat de Ezzalzouli.

În ultimele minute nu a lipsit mult ca africanii să înscrie golul de onoare, dar Ounahi (90+3) a şutat peste poartă din marginea careului, iar apoi Kounde (90+4) a respins din faţa porţii mingea deviată de Hamedallah, la şutul aceluiaşi Ounahi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te