Francezii au șters imaginile de la finala Ligii Campionilor. Cică se distrug automat la 7 zile

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.06.2022 - 11:09
La Paris au fost mari probleme cu suporterii Liverpool Foto: profimediaimages

Directorul Federaţiei Franceze de Fotbal a declarat la o audiere la Senat cu privire la incidentele dinaintea finalei Ligii Campionilor, că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în seara respectivă au fost distruse.

SHARE

“Imaginile sunt disponibile şapte zile. Apoi ele sunt distruse automat. Ar fi trebuit să existe o rechiziţie pentru ca imaginile să ajungă în diverse locuri”, a spus Erwan Le Prevost, precizând că imaginile erau extrem de violente.

Citește și: Interlopii Seif și Ionuț Seif, din clanul Duduianu, au avut palpitații la procesul cu maneliștii

Preşedintele comisiei juridice a Senatului francez, Francois-Noel Buffet, a precizat că procurorul general al Franţei ar fi trebuit să ceară rechiziţionarea imaginilor pentru a se evita distrugerea acestora: “Dacă procurorul nu face rechiziţia, imaginile dispar”.

Citește și: VIDEO Anaser Duduianu, urmărit internațional, live din Cancun: Toate drumurile duc la Rahova

Primarul din Liverpool, Steve Rotheram, s-a declarat şocat de dispariţia imaginilor. “Este un şoc. Aud pentru prima dată că imaginile video surprinse de camerele de supraveghere în jurul stadionului au fost distruse. Este cu adevărat îngrijorător. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat asta. Dacă este adevărat că imaginile au fost distruse, asta arată clar că există o problemă”, a afirmat Rotheram.

Real Madrid a câştigat, la 28 mai, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial "sosirea târzie" a fanilor la stadion. Însă mulţi suporteri ai lui Liverpool au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile.

Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris. Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor "motive de securitate" şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost "blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau".

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a dat vina pe suporterii britanici, declarând că mii de persoane nu aveau bilete corespunzătoare şi au forţat intrarea, iar unii au agresat stewarzii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te