Echipa de rugby a României, calificată direct la Cupa Mondială după sancționarea Spaniei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.04.2022 - 18:30
Foto: INQUAM Photos/ Stefan Constantin

Stejarii se califică direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023, după ce Spania a fost sancționată pentru că a folosit un jucător sud-african care nu îndeplinea condițiile de eligibilitate.

SHARE

Rugby-știi noștri ar fi trebuit să participe la un turneu de recalificare, însă odată cu sancționarea Spaniei, Stejarii sunt calificați direct la Cupa Mondială, iar echipa Portugaliei are șansa de a juca în recalificări.

Citește și: Turcia se opune unor baze NATO în regiunea Mării Negre și cere României și Bulgariei să nu acționeze

Este a doua ediție consecutivă a Cupei Mondiale la care Spania își pierde locul la Cupa Mondailă din același motiv: folosirea unor jucători străini care nu îndeplinesc condițiile de eligbilitate.

Citește și: Rachetele cu care Putin amenință România pot avea focoase nucleare și pot fi lansate de pe submarin

În această ediție a Rugby Europe Championship, jucătorul sud-african Van den Berg a fost folosit în meciul cu Olanda, însă el petrecut circa 100 de zile în Africa de Sud in 2019, în timp ce limita este de 60 de zile.

Ibericii mai au la dispoziție 14 zile pentru a face apel la decizie.

Alin Petrache: S-a făcut dreptate

Federația Română de Rugby a luat act de comunicatul oficial al World Rugby referitor la sancțiunile primite de Spania drept consecință a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin van den Berg). Aceste sancțiuni au fost impuse ca urmare a deciziei unei Comisii Independente numite de World Rugby.

“Momentan nu dorim să facem foarte multe comentarii referitor la decizia Comisiei Independente anunțată astăzi de World Rugby. În acest moment putem spune că România este calificată direct la Cupă Mondială din Franța 2023. Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate. Vom reveni cu amănunte către fani și către media în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Petrache.

În cadrul procedurilor, Federația Română de Rugby a fost reprezentată de societățile de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer (avocați Rhodri Thomas și Felix Schaaf) și Țuca Zbârcea & Asociații (avocați Cornel Popa și Dan Cristea).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.