Cum s-ar fi putut dopa „legal" Simona Halep fără să fie prinsă. O fac mulți jucători de tenis de top

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.12.2022 - 13:52
Simona Halep - Foto: Facebook

Unul dintre jucătorii din circuitul de tenis susține că dacă Halep ar fi vrut să se dopeze intenționat ar fi putut să își ascundă urmele așa cum fac mulți dintre jucătorii de top

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Un cunoscut jurnalist sportiv a susținut, zilele trecute, că mulți jucători se dopează dar ascund acest lucru susținând că iau substanțele interzise pentru sănătate.

Spaniolul Fernando Verdasco a fost suspendat provizoriu pentru două luni după ce a fost testat pozitiv cu metilfenidat, a anunțat miercuri Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Acesta e contextul în care un reputat jurnalist spune că jumătate din jucătorii de tenis de top se dopează.

„Având în vedere problema dopajului lui Fernando Verdasco, jurnalistul Ben Rothenberg are informații care indică existența consumului de droguri printre alți câțiva jucători de tenis. 

ă medicamentele pentru ADHD sunt luate de anumiți jucători de tenis pentru a-și îmbunătăți performanța și „nu pentru că au probleme de concentrare”.

„Un jucător din circuitul ATP mi-a spus astăzi că estimează că jumătate din jucătorii din Top 100 poate mai mult se dopează", a scris Rothenberg în tweetul său.

Citește și: DEZVĂLUIRE Jumătate din jucătorii de tenis de Top se dopează. De ce a picat doar Halep testul doping

Un jucător din circuit crede că tocmai faptul că Halep nu a apelat la metoda descrisă mai sus arată că ea nu avrut să se dopeze cu intenție.

 „În general nu îmi plac TUE-urile (scutirile pentru uz terapeutic) în sportul profesionist. Deschid prea multe breșe pentru a te putea dopa legal. E o situație foarte nefericită pentru cei care au cu adevărat nevoie, precum este cazul aici.

Cu toate acestea, este cunoscut de mult timp că, dacă vrei să te dopezi, faci rost de o scutire pentru uz terapeutic! Ca să continui, acesta este unul dintre motivele pentru care cred că Simona Halep este inocentă. Dacă ar fi vrut cu adevărat să își îmbunătățească performanța printr-o substanță interzisă, ar fi putut căuta o scutire de uz terapeutic. Cred cu tărie că e inocentă și sper să revină cât mai curând pe teren”, a spus jucătorul John Millman pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te