Cum arată primul 11 al Tricolorilor, cu Belgia. Cine este fotbalistul înlocuit de Edward Iordănescu

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.06.2024 - 11:27
Cum arată primul 11 al Tricolorilor, cu Belgia. Cine este fotbalistul înlocuit de Edward Iordănescu - Foto: Profimedia Images

Cum arată primul 11 al Tricolorilor, cu Belgia. Cine este fotbalistul înlocuit de Edward Iordănescu. Selecţionerul și staff-ul lui au trecut repede peste euforia victoriei cu Ucraina.

SHARE

Cum arată primul 11 al Tricolorilor, cu Belgia. Cine este fotbalistul înlocuit de Edward Iordănescu. Selecţionerul și staff-ul lui au trecut repede peste euforia victoriei cu Ucraina, 3-0, în meciul de debut la EURO 2024.

Acum, ei au intrat în linie dreaptă, pentru a doua partidă din grupa României, cu Diavolii Roşii Belgia.

Cum arată primul 11 al Tricolorilor, cu Belgia. Cine este fotbalistul înlocuit de Edward Iordănescu

Pentru meciul care-i poate duce pe Tricolori în optimi, selecționerul e decis să nu umble prea mult la echipa de start. Va face o singură schimbare: Valentin Mihăilă, în locul lui Florinel Coman.

Această schimbare poate să indice şi tactica folosită de Iordănescu în acest meci: un joc mai defensiv şi reactiv, cu contraatacuri pe extreme, la care, aşa cum se ştie, Mihăilă este în mediul său.

Nu e vorbă că jucătorul Parmei a demonstrat că are un registru tactic serios şi că este capabil să susţină cu brio şi genul de atacuri poziţionale, în care echipa temporizează, căutând un jucător demarcat.

Citeşte şi: Presa rusă, despre secretele înfrângerii Ucrainei în fața României: Slăbiciune împotriva autobazelor

Deși le va comunica jucătorilor echipa de start doar cu puțin timp înainte de începerea partidei, Edward Iordănescu știe deja cu ce prim unsprezece va aborda meciul de la Koln.

Selecționerul e consecvent și nu va face schimbări majore în cadrul lotului. Va fi o singură diferență față de partida cu Ucraina, conform gsp.ro.

Deși a fost mulțumit de randamentul pe care Florinel Coman l-a dat în meciul de la Munchen, Edi Iordănescu e decis să mizeze din primul minut pe Valentin Mihăilă.

Citeşte şi: Ce spune presa străină după victoria tricolorilor de la EURO 2024. „Nu au ştiut ce i-a lovit”

Extrema de la Parma trebuia să fie în echipa de start și la meciul cu Ucraina, dar a acuzat o răceală și a intrat doar în ultima jumătate de oră. Acum, el este apt 100% și va fi titular.

În rest, Iordănescu nu va face nici o modificare în formula de start decât dacă vor apărea probleme de ultim moment. Florin Niță va rămâne în continuare între buturi, el câștigând duelul cu Horațiu Moldovan.

Defensiva rămâne și ea neschimbată. Cei doi fundași laterali, Andrei Rațiu și Nicușor Bancu, s-au achitat excelent de sarcinile defensive și au contribuit la faza ofensivă. Selecționerul nu are nici un motiv să renunțe la ei. În centrul apărării, Andrei Burcă și Radu Drăgușin au fost de netrecut cu Ucraina, așa că vor face cuplu și cu Belgia.

Echipa probabilă

Și la mijloc lucrurile sunt clare. Nicolae Stanciu și Răzvan Marin sunt doi dintre liderii acestei generații, iar evoluția cu Ucraina a fost încântătoare.

Iar în ceea ce-l privește pe Marius Marin, selecționerul a apreciat efortul depus și faptul că s-a pus în slujba echipei, în genul în care o făcea odinioară Costel Gâlcă, chiar dacă nu a ieșit în evidență, astfel că va rămâne titular.

În atac, Dennis Man, pe flancul drept, și Denis Drăguș - vârf de gura porţii, vor juca din nou, din primul minut, alături de Valentin Mihăilă, pe flancul stâng.

Echipa pregătită de Edi Iordănescu, pentru Belgia – România:

                                        Florin Niță
Andrei Rațiu - Radu Drăgușin - Andrei Burcă - Nicuşor Bancu
        Răzvan Marin - Marius Marin - Nicuşor Stanciu
         Dennis Man - Denis Drăguș - Valentin Mihăilă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te