Cine e premierul care l-a ajutat pe Hagi să-și facă hotel la Mamaia. „Nașul” i-a facilitat 300.000 €

DE Alin Crișan | Actualizat: 03.11.2022 - 08:13
Gică Hagi și Hotelul Iaki - Foto: Playsport

Nașul Mircea Sandu a dezvăluit cum l-a ajutat pe Gică Hagi să achiziționeze hotelul Iaki din Mamaia, dar și de unde au provenit fondurile pentru baza de fotbal de la Ovidiu.

SHARE

Fostul șef al Fotbalului Românesc dezvăluie cum l-a ajutat pe Gică Hagi, prin intermediul fostului prim-ministru Radu Vasile, să preia hotelul Iaki, din Mamaia, pe care „Regele” îl deține din 1999. 

Citește și: VIDEO Miss Argentina și Miss Puerto Rico s-au căsătorit. S-au cunoscut la un concurs de frumusețe

„Eu l-am ajutat, cu amicii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să ia hotelul Iaki!”, spune Sandu.

În plus, „Nașul” explică și cum i-a dat lui Hagi bani de la UEFA pentru baza de la Ovidiu: „I-am alocat și 300.000 de euro”.

Mircea Sandu a declarat că a avut o contribuție majoră în proiectul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi din localitatea Ovidiu, dar și în achiziția hotelului Iaki din Mamaia. 

Citește și: Ilie Năstase vede conspirații: Care ar fi cele două jucătoare din SUA care s-au dopat, dar au scăpat

„Eu l-am ajutat pe Hagi! Am venit cu acea propunere într-un proiect al UEFA să-i alocăm 300.000 de euro în dezvoltarea bazei de la Ovidiu. Eu l-am ajutat, cu prietenii mei și cu prim-ministrul Radu Vasile, să participe ca să achiziționeze hotelul pe care îl are la Mamaia”, a declarat fostul șef al FRF, la gsp.ro. 

Hotelul lui Gică Hagi este încadrat la categoria patru stele. Hotelul are 122 de camere, cu o capacitate de cazare de până la 244 de persoane. La Hotel Iaki, o cameră costă 269 de euro pentru perioada 2 iulie – 30 august, pentru un sejur de minimum cinci nopţi de cazare.

Citește și: Șoferia-i lucru greu: A mers zeci de km pe contrasens, pe A2. A făcut și accident, dar nu a oprit

Cu toate că hotelul a fost mereu o afacere de succes, Hagi a fost la un pas să renunțe la el, în urmă cu câțiva ani. ”Regele” intenționa să investească banii obținuți din vânzarea hotelului Iaki în fotbal. Mai exact, Hagi avea nevoie de bani pentru Academia de fotbal care îi poartă numele. S-a descurcat însă și nu a mai fost nevoit să-și vândă hotelul, după cum mărturisea Ioan Becali.

”Până la 30 de ani, Hagi nu avea bani să construiască academia. Între 30 și 36 de ani a tras ca niciodată și a reușit să facă bani. Hagi a fost aproape și era decis să vândă hotelul pe 10-15 milioane ca să îi bage în această infrastructură. Și vă dați seama că avea doi copii, soție, Ianis nu era cel de azi, nu știa dacă va ajunge fotbalist. Îi spuneam că Farul are stadion. Nu, el a vrut stadionul lui, parcela lui. Farul i-a întors spatele, el a luat taurul de coarne și a făcut ce are astăzi”, a declarat Ioan Becali.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te