Antrenorul român care a dus-o pe Halep în Top 100, dezvăluiri despre cum a început cariera sportivei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.07.2019 - 16:52

Simona Halep (7 WTA) a cucerit, sâmbătă, turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a trecut în finală de Serena Williams (10 WTA), scor 6-2, 6-2.

SHARE

Primul antrenor al Simonei Halep la seniori a povestit, duminică dimineaţă, la DigiSport, un moment de cumpănă din viaţa sportivei care, la 27 de ani, a câştigat deja două titluri de Mare Şlem. Firicel Tomai a explicat cum a cunoscut-o pe Halep şi cum a trebuit să o convingă se se opereze pentru a scăpa de durerile apăsătoare pe care le resimţea.

„Am cunoscut-o în august 2008, când juca la un centru naţional. Juca foarte bine, era un turneu de 10.000 de dolari. Am întrebat-o dacă e cumva favorita turneului, a zis că nu e. A câştigat turneul, iar la o lună am început să lucrăm. Simona a semnat cu o firmă de management, era şi doamna Ruzici acolo, scrie Mediafax.

Era locul 500, jucase câteva turnee de 5000 de dolari, unde luase câteva puncte. Am fost la Constanţa 10 zile să ne pregătim şi acolo a luat-o o durere de picior. A avut primele probleme cu acea hernie de disc. Am venit la Bucureşti şi a făcut nişte analize. Doctorul a vrut să o trimită la Berlin să se opereze, părinţii nu au fost de acord.

După o lună de zile am vorbit cu doctorul Irimia să mergem la dânsul, care l-a făcut bine pe Hănescu cu spatele. A făcut o recuperare complexă, s-a operat, şi n-a mai avut probleme până anul trecut.

Simona era foarte anxioasă, foarte preocupată, părinţii nu ştiau încotro s-o ia. Se gândeau că ai interesul să păcăleşti sportivul. După un an de zile, în 2009, la Marsilia, i-am spus că dacă îşi rezolvă problemele cu boost-ul (n. red. - moralul), poate juca un tenis deosebit. Atunci s-a hotorât să se opereze, iar în 10 zile a făcut-o", a declarat Tomai, pentru sursa citată.

„Ea era o fată cu un potenţial mare, dar dar nevalorificat. Se vedea că putea să joace un tenis foarte bun, dar nu prea îl juca. Împrăştia repede mingile, mai mult de două, trei schimburi nu ţinea, nu avea răbdare şi forţa. Ca persoană era împrăştiată, neliniştită.

Nu era discipliniată, nu ştia cum merg lucrurile, nu ştia. Am schimbat multe lucruri. Dar ea ascultă şi nu ştiu dacă mi-a fost greu. Ea era convinsă tot timpul că ce fac eu era bine pentru ea. Eu cu Simona m-am oprit în 2012 şi s-a oprit printr-o relaţie rece. Noi nu mai vorbim. A fost vorba de caracter, nu mai vorbim, nu mai ţinem legătura. Eu nu am vrut să mergem mai departe. E treaba lor.

Ea îi influenţează pe alţii, nu e influenţată. Nu m-a sunat. Noi nu mai ţinem legătura. Ea are treaba ei, acum are alte persoane. Fiecare e pe drumul lui”, a declarat Firicel Tomai la Prosport 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te