Cea mai apropiată colaboratoare a Simonei dă verdictul: „Nu e vinovată”. De ce a concediat-o Halep

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.02.2023 - 12:05
Simona Halep - Foto: Profimedia

Virginia Ruzici a fost aproape 15 ani team-manager-ul Simonei Halep. Sportiva a dat-o afară anul trecut, după ce a semnat un contract cu echipa antrenorului Mouratoglou. De aici, a început coșmarul Simonei.

SHARE

Deși nu s-au despărțit elegant, Simona concediind-o, Virginia Ruzici crede că sportiva nu e vinovată pentru că a fost găsită dopată.

„Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată!”, a spus Virginia Ruzici într-un dialog cu antrenorul de tenis Daniel Spatz, purtat pe Instagram.

Virginia Ruzici i-a luat apărarea Simonei Halep imediat după anunțul suspendării provizorii: „O cunosc pe Simona de multă vreme și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model de urmat.

Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integritate și onestitate. Sunt profund întristată de aceste informații și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj nedrept.

O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și îi sunt alături”, a fost mesajul de susținere al Virginiei Ruzici.

Halep înceracă să scape de acuzații

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii. Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Simona Halep, depistată dopată după o vizită la salonul de frumusețe? „Scrie pe prospect”

Apărătorii lui Halep spun că au identificat produsul/suplimentul contaminat care a fost consumat de Halep, iar ulterior, sportiva a fost depistată pozitiv.

Care este calea oficială de apărare a Simonei


Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat.  Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj a dezvăluit că s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula. 

„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te