Ce spune Adrian Mititelu despre vânzarea Craiovei. "El nu e chiar ca mine, ci mult mai rațional"

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.08.2023 - 20:56
Ce spune Adrian Mititelu despre vânzarea Craiovei - Foto: INQUAM PHOTOS / Justinel Stavaru

Tot mai multe semne din lumea fotbalului indică faptul că scenariul prin care Craiova ar putea avea o singură echipă în Superliga nu mai ține doar de fantezie. Totul, pe fondul rivalității dintre FCU 1946 Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, și CSU Craiova.

SHARE

Circulă şi informații potrivit cărora, prima dintre formații ar putea schimba conducerea, la cel mai înalt nivel. Un prim pas spre o singură echipă a Craiovei? Doar o modificare de patronat?

Sau simple speculații? Se pare că există tendințe diferite chiar și în familia Mititelu. Dacă tatăl este mai impulsiv, fiul pare mai raţional în această chestiune.

Ce spune Adrian Mititelu despre vânzarea Craiovei

Devenit la 36 de ani patron al Craiovei, omul de afaceri Adrian Mititelu, de 55 ani, a schimbat deja doi antrenori în acest sezon.

Plecarea lui Nicolae Dică de pe banca echipei este cea mai recentă evoluţie, la fel de bruscă precum ieșirea din scenă a lusitanului Joao Janeiro, care a venit, a stat o zi şi apoi a plecat.

Despre cât de probabilă este perspectiva ca metamorfozele să fie și mai adânci la club, chiar spre renunțarea sa totală, Mititelu a vorbit plecând de la diferențele de viziune dintre el și fiul său.

Citeşte şi: U Craiova 1948, a lui Adrian Mititelu, are alt nume, după pierderea palmaresului Craiova Maxima

"El nu e chiar ca mine, ci mult mai rațional, eu bănuiesc faptul că nici el nu ar putea renunța la Craiova. El susține că ar putea, dar asta simt eu.

Bine, nu se referă la renunțarea la Craiova, în sensul să închidem echipa. Dar mai explorează variantele unui cumpărător, care să asigure continuitate”, spune Mititelu Sr..

Cea mai posibilă continuare ar fi dacă fiul își va convinge tatăl pentru menținerea clubului și a echipei, dar cu vânzarea către un alt om de afaceri.

Poziția mult mai fermă a lui Adrian Mititelu Jr. spre acest plan, întărită azi de părintele său, a devenit publică în decembrie 2021, conform ProSport. Atunci, tânărul părea de neclintit în opțiunea lui:

Citeşte şi: Beizadeau lui Mititelu sare la bătaie cu un suporter. În cluburi, stropește oamenii cu șampanie

"Decizia este definitivă și ireversibilă: vom vinde clubul de fotbal. Poate fi patron și Rotaru, și Olguța Vasilescu, nu mă interesează, poate cumpăra oricine acest club! Nu ne-am gândit la sumă, dar tot ceea ce vrem este să scăpăm de acest blestem. În Craiova, lumea nu merită să miști un pai!

Dacă vedeți ce este în Craiova, zici că am omorât pe cineva, este ceva incredibil. Este o decizie luată de întreaga familie. Eu zic că se va găsi cumpărător, iar dacă nu, încercăm să terminăm competiția, iar în vară renunțăm!"

Până azi, FCU Craiova a rămas totuși un business al familiei Mititelu, în ciuda relației tumultuoase cu suporterii și dincolo de schimbările de pe banca tehnică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te