Gina Gogean se consideră umilită și a plecat din gimnastică. Campioana mondială, strigăt de furie

DE Ștefan Cristian | Actualizat: 04.05.2023 - 12:25
Gina Gogean. Foto: Gsp

Scandal uriaș în gimnastica românească. Gina Gogean a plecat de la lotul național din cauza unui antrenor olandez. Politicienii se implică în acest caz

SHARE

Gina Gogean, multipla campioană mondială, și-a dat demisia din funcția de antrenor al lotului național de la Deva, din cauza "umilințelor", după cum spune ea. Într-o scrisoare publică, fosta sportiva dezvăluie lucrurile neștiute din interiorul gimnasticii românești.

Scrisoarea Ginei Gogean

"Nu mi-am închipuit niciodată, după ani de zile petrecuți în sala de gimnastică, ca sportivă medaliată pentru ROMÂNIA și ca antrenor de club și lot național, că eu, Gina Gogean, voi ajunge să trăiesc umilința pe care o suport de câteva luni. 

NICIODATĂ nu mi-am închipuit că GIMNASTICA ROMÂNEASCĂ va fi zguduită din interior de atâta ură și dezbinată de persoane care au manifestat lipsă de respect față de sportul nostru și față de cei care au contribuit la selecția și perfecționarea actualelor gimnaste în lot.

Vreau să citiți aceste rânduri și să înțelegeți că eu nu sunt și nu voi fi o victimă, eu pot umbla cu capul sus. Gimnastica românească însă are deja de suferit", a scris ea pe rețelele de socializare.

Supărarea ei vine după ce antrenorul coordonator al lotului național al României, olandezul Patrick Kiens, ar fi cerut îndepărtarea ei, scrie gsp. Nu a mai așteptat să fie dată afară și a plecat ea de bună voie.

Se implică și politicul în acest caz

Primarul din Deva a sărit în apărarea Ginei Gogean și a făcut un apel chiar la ministrul Sportului, Eduard Novak, ca să rezolve acest caz.

"Am aflat cu stupoare decizia multiplei campioane olimpice Gina Gogean, antrenoare la lotul național de gimnastică aflat în pregătire la Deva, de a se retrage din calitatea pe care a avut-o în colectivul tehnic. Decizia vine, așa cum chiar Gina Gogean a declarat, ca urmare a tracasărilor și a umilințelor pe care fosta mare campioană le-a suferit în ultimele luni, de când coordonarea lotului a fost preluată de un antrenor venit din Olanda. 

Cer conducerii Federației Române de Gimnastică și Ministrului Sportului, Eduard Novak, să se implice în rezolvarea cât mai rapidă a acestei situații și să acorde sprijinul necesar pentru ca activitatea lotului național de senioare de la Deva să continue, iar Gina Gogean să revină urgent în sala de gimnastică de la poalele Cetății, acolo unde îi este locul",a spus Florin Oancea, edilul din Deva.

CITEȘTE SI: Veste teribilă. Emma Răducanu s-a operat la mâini și nu va mai juca în această vară

Gina Gogean a fost una dintre marile gimnaste al României.  Născută în județul Vrancea, sportiva a câștigat numeroase medalii de aur la Campionatul Mondial. Gogean are în palmares și argint și bronz olimpic la Barcelona în 1992 și Atlanta în 1996. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te