Ce avea de gând Mafia italiană cu Giovani Becali care fugise din România. „I-am pus cuțitul la gât”

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.02.2023 - 20:54
Victor, Gigi și Giovanni Becali - Foto: prosport.to

Unul dintre cele mai controversate personaje, ex-impresarul Giovani Becali pretinde că a fost curtat să intre în Mafia italiană. Giovani a fost condamnat într-un dosar ce viza transferurile de jucători.

SHARE

Giovani Becali a transferat cei importnați fotbaliști români la cluburi din Occident. 

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 de închisoare. Ulterior, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

Giovani spune că a crescut în centrul Bucureștiului și admite că a fost bișnițar. „Eu sunt crescut între Patria și Lido, între Patria și Ambasador, între Patria și Athénée Palace. Sunt crescut pe Franklin. Dezvoltarea mea s-a produs în Germania... Intelectuală și civică. Viața pe care o aveam nu avea viitor... În Germania, cu tupeul meu am ajuns să progresez”, a spus Becali la gsp.ro

Becali spune că a ajuns în vederile Mafiei, dar până să ajungă acolo a trebuit să treacă ilegal granița înainte de 1989.

„Eu am avut curaj în viață! Am trecut Dunărea să mă duc în Occident. Să cunosc viața! Să ajung la Turnul Eiffel, la Arcul de Triumf, la Moulin Rouge, la Folies Bergère... Citeam și eu.

E o poveste... M-au prins la Zagreb! Pe timpul ăla, România avea o înțelegere cu sârbii că orice fugaci se dădea înapoi pentru 500 de kilograme de carne. Dunărea am trecut-o cu cauciucul. Cu băiatul unui ambasador, consul. Am plătit prima dată 30.000 de lei ca să trecem și călăuza ne-a dat în primire. Ne-a dat cinci zile de arest la Reșița, apoi ne-a pus liberi și ne-a dat și-o amendă.

A doua oară ne-am întâlnit cu aceeași călăuză care nu făcea decât asta... O serie trecea, o serie o dădea în primire. O preda! Lucra cu oamenii. A doua oară l-am ținut cu cuțitul la gât și ne-a trecut pe partea cealaltă. Dacă ne prindea, făceam pușcărie toți”, a povestit Becali.

Becali pretinde că a fost aproape să intre în Mafie.

„Clanul Camorra avea gânduri frumoase cu mine. Să mă îmbrace, să vorbesc frumos, adică să fiu un domn, după aia urmau alții ce au de făcut. Noi când am trecut în Italia am furat o mașină și n-am mai oprit-o până la Napoli. Cu contractul, cu astea. Aventuri!”, a spus Becali.

La Camorra este o organizație mafiotă italiană, având sfera de influență în regiunea Campania, dar cu influențe în întrega lume, chiar și în România. Este cea mai veche și cea mai extinsă organizație criminală italiană, ale cărei origini datează încă din secolul al XVI-lea. Spre deosebire de Cosa Nostra, care are o origine rurală, Camorra are o origine urbană.

A plăcut-o pe Dana Săvuică

Dana Savuică a divorțat de soțul ei, Răzvan Stanciu, în 2016, pe cale amiabilă, la notar. Vedeta a declarat la acea vreme că i-a fost greu sa renunțe la căsnicia ce dura deja de 25 de ani.

Dana Săvuică a făcut și dezvăluiri incitante privind bărbații celebri de la care a primit avansuri de-a lungul timpului. “Adrian Enache, Giovani Becali și Cătălin Botezatu mi-au făcut avansuri”, a mai dezvăluit Dana. Dana Săvuică este una dintre cele a mai dorite femei din România, fiind prima româncă care a pozat în Playboy. 

Citește și: Dana Săvuică, după ce l-a refuzat pe Giovani Becali. „Este prototipul Nașului. L-aș suna noaptea”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te