Cine este fosta mare jucătoare de tenis diagnosticată cu cancer

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.12.2023 - 19:09
Care este fosta mare jucătoare de tenis diagnosticată cu cancer - Foto: Profimedia Images

Cine este fosta mare jucătoare de tenis diagnosticată cu cancer. Chris Evert a câștigat 18 titluri de Grand Slam, la simplu, de-a lungul carierei sale.

SHARE

Cine este fosta mare jucătoare de tenis diagnosticată cu cancer. Chris Evert a câștigat 18 titluri de Grand Slam, la simplu, de-a lungul carierei sale prodigioase.

Genial din tenis și analistul ESPN, Chris Evert, a anunțat că a fost re-diagnosticată cu cancer și că nu va face parte din acoperirea rețelei la Australian Open 2024.

Cine este fosta mare jucătoare de tenis diagnosticată cu cancer

„De când am fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer, în urmă cu doi ani, am fost foarte deschisă cu privire la experiența mea. Am vrut să vă ofer tuturor o actualizare. Cancerul meu a revenit”, a anunţat Chris Evert.

Evert, care a câștigat 18 titluri de grand slam la simplu și trei titluri de grand slam la dublu, a anunțat anterior că a fost diagnosticată cu cancer ovarian, în stadiul 1, în ianuarie 2022. Fostul număr 1 mondial a dezvăluit că și-a încheiat tratamentul cu a șasea și ultima sesiune de chimioterapie, în mai 2022.

„Deși acesta este un diagnostic pe care nu am vrut să-l aud niciodată, mă simt din nou norocoasă că a fost dat devreme. Pe baza unei scanări PET CT, am suferit o altă intervenție chirurgicală robotică, săptămâna trecută.

Citeşte şi: Un mare artist diagnosticat cu cancer își anunță concertul de adio. „Voi muri fericit”

Medicii au descoperit celule canceroase, în aceeași regiune pelviană. Toate celulele au fost îndepărtate și am început o altă rundă de chimioterapie”, a spus Evert, conform CNN. „Nu voi putea să mă alătur colegilor mei, când ESPN se va întoarce la Melbourne, pentru Australian Open, luna viitoare. Dar voi fi pregătită pentru restul sezonului de Grand Slam.

Încurajez pe toată lumea să cunoască istoricul familiei și să fie susţinut. Detectarea precoce salvează vieți. Fii recunoscător pentru sănătatea ta, în acest sezon de sărbători”, a adăugat fosta mare tenismenă.

Sora mai mică a lui Evert, fosta jucătoare profesionistă de tenis Jeanne Evert Dubin, a murit de cancer ovarian, în anul 2020, la vârsta de 62 de ani. Născută în Fort Lauderdale, Florida, în anul 1954, Evert a devenit una dintre cele mai mari jucătoare din istoria sportului alb.

Citeşte şi: Ultima dorință a unei femei bolnave de cancer a șters datorii de 16 milioane de dolari ale oamenilor

Ea are un record feminin de șapte titluri, la French Open, și un record de șase titluri, la US Open. A devenit prima jucătoare care a câștigat 1.000 de meciuri de simplu și prima atletă de sex feminin care a câștigat un milion de dolari în premii.

Când avea 15 ani, a învins-o pe jucătoarea de pe locul 1 din lume, de la acea vreme, Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord.

A fost prima atletă de sex feminin care a găzduit „Saturday Night Live”, în anul 1989, în același an în care s-a retras. Șase ani mai tarziu, Evert a devenit membru al International Tennis Hall of Fame, fiind al patrulea jucător ales în unanimitate.

Evert deține 157 de titluri de simplu și a fost numărul 1 mondial timp de șapte ani: în 1974, 1978, 1980 și 1981. A devenit comentator și analist pentru ESPN în anul 2011, rol pe care îl deține și astăzi. Evert are trei fii: Colton, Nicholas și Alexander.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te