Australia susține că Novak Djokovici nu este ținut captiv

DE Edi Neagu | Actualizat: 08.01.2022 - 20:19
Novak Djokovici este într-un hotel pentru refugiați. FOTO: Facebook

Ministrul australian al afacerilor interne, Karen Andrews, a negat vineri că Novak Djokovic este "ţinut captiv" în Australia, în timp ce tenismanul sârb şi-a petrecut noaptea într-un hotel de detenţie pentru imigranţi din Melbourne.

SHARE

În tot acest timp, avocații jucătorului de tenis sârb se luptau împotriva deportării sale, transmite DPA.

"Domnul Djokovic nu este ţinut captiv în Australia, este liber să plece în orice moment în care doreşte să facă acest lucru, iar Forţa de frontieră va facilita acest lucru", a declarat Andrews vineri pentru postul naţional de televiziune ABC.

Ministrul a confirmat, de asemenea, că forţa de frontieră cercetează vizele a doi jucători de tenis nevaccinaţi care au intrat în ţară pentru a concura la Australian Open.

Citește și: GRAFICE Ce știm, până în prezent, despre cele aproape 200 de cazuri Omicron din România

Întrebată despre motivul pentru care cazul lui Djokovic pare să fi ieşit în evidenţă, Andrews a citat "abordarea pe mai multe niveluri" a verificărilor intrărilor în Australia, spunând că tuturor călătorilor li se poate cere în orice moment să furnizeze dovezi pentru a demonstra că sunt eligibili pentru a intra în Australia.

Tatăl jucătorului, Srdjan Djokovic, a acuzat joi guvernul de la Canberra că l-a întemniţat pe fiul său şi că vrea să îl umilească, în timp ce preşedintele sârb Aleksandar Vucic a susţinut că jucătorul a fost victima unei "persecuţii politice" din partea guvernului australian.

Campion en-titre la Australian Open, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroport, la Melbourne, după sosirea sa în Australia miercuri, după ce forţa de frontieră australiană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la viza sa de intrare.

Citește și: Un român de 19 ani a inventat masca inteligentă, care își schimbă culoarea când nu mai filtrează aer

Tenismanul sârb a primit o scutire de vaccinare împotriva COVID-19 din partea organizatorilor turneului pentru a concura la evenimentul care urmează să înceapă pe 17 ianuarie, dar aceasta nu a fost suficientă pentru oficialii de frontieră, care i-au anulat viza după ce Djokovic "nu a reuşit să furnizeze dovezi adecvate care să îndeplinească cerinţele de intrare în Australia".

Lui Djokovic i s-a comunicat că va trebui să părăsească Australia joi, dar avocaţii săi au obţinut prin apel din partea unui judecător amânarea cauzei sale până luni şi interzicerea deportării sale înaintea orei 16:00 (05:00 GMT) din aceeaşi zi, potrivit presei locale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.