All Blacks pun la cale un meci hibrid cu echipa de rugby în 13 a Australiei

DE Mihai Duță | Actualizat: 25.06.2020 - 17:12

Echipa națională de rugby în 15 a Noii Zeelande, celebrii All Blacks, ar putea întâlni echipa națională de rugby în 13 a Australiei, supranumită Kangaroos, într-o partidă cu reguli mixte. 

SHARE

Rugby Union este jocul cu care suntem familiarizați și în România, cu 15 jucători în teren. Rugby League este o variantă a aceluiași sport, însă în teren se află doar 13 jucători și nu există grămezi ordonate sau spontane și nici repuneri din margine ca la varianta clasică. Desigur, mai există câteva diferențe de regulament, însă acestea sunt cele mai importante.

Mark Robinson, directorul executiv al New Zealand Rugby, a confirmat că un joc hibrid ar putea avea loc spre sfârșitul anului, reunind echipele internaționale din Rugby union (rugby în 15) și Rugby league (rugby în 13). Partida a fost gândită ca proiect financiar de succes.

Robinson a mai spus că pandemia a forțat toate sporturile să fie inovatoare pentru a putea să supraviețuiască financiar.

„Trebuie să fie foarte clar că prioritatea noastră este ca All Blacks să joace partidele de rugby internațional stabilite pentru restul anului, dar acum este o incertitudine în această privință”, a spus Robinson.

„Am avut opțiunea de a stabili acest joc hibrid cu Kangaroos, acesta fiind unul dintre multe scenarii   într-un an unic ca acesta, în care trebuie să ne concentrăm pe încercarea de a veni cu idei în vederea generării de venituri”, a mai spus oficialul neo-zeelandez.

Un astfel de meci s-ar putea juca probabil în decembrie, când jucătorii de top din Australia și-au încheiat competițiile, iar All Blacks ar fi jucat meciuri de test.

Antrenorul Kangaroos, Mal Meninga, a declarat pentru Curier Mail că acest concept că a intrat în „negocieri serioase” și că o întâlnire cu All Blacks are însemna o recunoaștere globală pentru Rugby league și pentru echipa sa.

Antrenorul de la Melbourne Storm, Craig Bellamy, a spus că meciul este unul pe care i-ar plăcea să îl vadă, dar nu își dă seama care vor fi regulile.

„Cineva a spus că o jumătate din reguli vor fi de la Rugby Union și cealaltă jumătate de la Rugby League”, a spus el. "Nu mi-ar plăcea să fiu un jucător de Rugby League și să mă aflu într-un maul. Acesta ar fi un loc neplăcut, îentru care nu ești obișnuit. ”

În mod cert, partida nu se va putea juca cu grămezi ordonate, întrucât jucătorii de linia I din rugby-ul în 15 au o pregătire specifică și nu pot fi înlocuiți de sportivi de pe alte posturi. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.