FOTO A câștigat 7 milioane $ din tenis și l-a bătut pe Nadal. A pus mâna pe armă contra lui Putin

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.03.2022 - 09:53
A câștigat 7 milioane $ din tenis și l-a bătut pe Nadal. A pus mâna pe armă împotriva lui Putin / First Sport

Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 ATP, s-a întors în Ucraina și este pregătit să își apere țara de invazia Rusiei. A transmis un mesaj înfiorător pentru ruși: „țintesc capul cu 3 din 5 gloanțe”.

SHARE

Alexandr Dolgopolov, un jucător de tenis ieșit din tipare, a strâns în carieră peste 7 milioane de dolari. Ar fi putut să stea departe de Ucraina în această perioadă, dar s-a întors, cu multe sacrificii, pentru a da un exemplu. 

Citește și: DOCUMENT Gigantul TMK, controlat de ruși, cere Guvernului României să fie scos de sub sancțiuni

Războiul m-a prins în Turcia. Am ajuns acolo cu o zi înainte să înceapă, mi-am obligat mama și sora să vină aici. De ce? În ciuda faptului că toți negau și ironizau informațiile furnizate de Statele Unite ale Americii, eu am înțeles că este posibilă o invazie asupra Kievului. 

Mi-am făcut un plan în minte, cum aș putea fi util în primele zile. Am ajuns la concluzia că atacul va provoca panică și că cea mai mare contribuție aș putea să o aduc profitând de notorietatea mea internațională, de numărul mare de urmăritori de pe Twitter. Știam că aș putea transmite lumii adevărul, că pot strânge fonduri pentru a sprijini armata. Ei au fost nevoiți să ia totul în piept. 

Câteva zile mai târziu, frumoasa mea Ucraina a fost devastată. Lumea a înțeles ce se întâmplă, nu mai era nevoie ca eu să spun adevărul”, a început Dolgopolov povestea. 

A fost numărul 13 mondial și l-a bătut de două ori pe Nadal

Ucraineanul a dezvăluit cum s-a pregătit pentru luptele ce vor urma: „În tot acest timp, începusem să mă pregătesc cu arme reale. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar de meserie m-a ajutat. A fost deschis, mi-a înțeles problemele. 

Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri”. 

Citește și: FOTO Rușii au bombardat Rubizhne toată noaptea, avariind cel puțin 27 de case

Dolgopolov a reușit cu greu să revină în Ucraina, asta pentru că a încercat să transporte un adevărat arsenal de război. 

„Am plănuit atent revenirea acasă. Am găsit câțiva oameni care zburau din Statele Unite. Fiecare a strâns cât de multe arme a putut. Ne-am întâlnit în Zagreb, de unde am mai cumpărat niște aparate cu scanare termală, alte arme și chestii necesare defensivei. Acum, după atât de mult timp și cu ajutorul multor oameni, am trecut granița din Polonia. Am ajuns în Kiev și sunt gata să îmi apar țara! E patria mea și voi face tot ce pot pentru ea”, a transmis Dolgopolov, potrivit Sport.ua citat de gsp.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te