100.000 $ a pierdut Halep într-o secundă. Câte milioane va „rata” dacă e suspendată pe viață

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.12.2022 - 17:43
Simona Halep - Foto: Prosport

Organizatorii de la Australian Open (16 – 29 ianuarie), primul turneu de Grand Slam al sezonului 2023, nu au acceptat-o pe Simona Halep (10 WTA) pe tabloul principal. Doat participarea la turneu i-ar fi adus o sumă consistentă.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

A strâns zeci de milioane de euro

Simona Halep are venituri de 40 de milioane de euro din tenis. Este a treia jucătoare din istorie ca venituri după Serena Williams cu 94 de milioane de dolari și sora ei Venus cu 42 de milioane de dolari.

Halep a reușit să se mențină o perioadă îndelungată în Top 10 și de aceea are câștiguri substanțiale din tenis.

 

A început să câștige mai bine din anul 2011 când a reușit să treacă un prim tur la Openul Australian.

Din 2013 ea s-a aflat în top 10 până în 2021. Anul trecut a fost unul cu câștiguri slabe de 700.000 de dolari, dar anul acesta a câștigat 2,25 milioane de dolari. Halep a câștigat în fiecare an un turneu important și ăsta e un lucru de ținut cont când estimăm câștigurile ei posibile din viitor.

A fost scoasă de pe tabloul de la Australian Open

Halep este pe locul 10 în clasamentul WTa și ar fi fost atât favorită dar și pe tabloul princiapal. Astăzi, organizatorii  

Halep și-ar fi asigurat nu mai puțin de 103.000 de dolari, doar pentru simpla prezență la Melbourne. Calificarea în turul doi va fi recompensată cu 154.000 de dolari, accederea în turul trei cu 221.000 de dolari, jucătoarele calificate în optimi vor primi 328.000 de dolari, pentru sferturi – 538.500 de dolari, semifinalistele vor lua 895.000 de dolari, finalista – 1,57 milioane de dolari, iar campioana va primi de 2,87 milioane de dolari.

Ce sume ar putea pierde în următorii 

Newsweek a simulat câți bani va pierde Simona dacă se va retrage.

Halep are 31 de ani și ar mai fi putut juca 2-3 ani la nivel mare. Chiar și cu rezultate medii spre bune ea nu ar trebui să câștige mai puțin de un milion de dolari din premii. O astfel de sumă o poate obține dacă ajunge în semifinalele unui turneu de Mare Șlem.

Sau dacă se califică în turul 4 la toate cele 4 turnee. Un turneu din seria Masters i-ar putea aduce aproape 400.000 de euro, așa cum s-a întâmplat la Madrid. Halep a triumfat la turneul cel avea proprietar pe Țiriac.

Specialiștii spun, însă, că este foarte puțin probabil ca Halep să dovedească faptul că este complet nevinovată, substanța care i-a fost descoperită în corp neputând fi luată accidental. Doar în cazul în care cineva din staff-ul său ar admite că i-a dat substanța interzisă Halep ar beneficia de o pedeapsă mult redusă. Altfel, Halep riscă 4 ani de suspendare și cariera îi va fi încheiată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te