Vine frigul. Vântul puternic va amplifica senzaţia de rece. Zilele viitoare vor fi şi -20 de grade

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.02.2023 - 09:19
Vine frigul. Vântul puternic va amplifica senzaţia de rece. Zilele viitoare vor fi şi -20 de grade - Foto: Pexels

Jumătate din țară e în continuare sub cod galben de ninsori și viscol Zilele următoare, va fi un nou episod de vreme friguroasă. Precipitațiile vor acoperi toate regiunile. Ziua vor fi temperaturi negative, iar noaptea minime de până la minus 20 de grade.

SHARE

Vântul puternic va amplifica senzația de rece. În această dimineață, este în vigoare un cod galben, pentru zonele montane, unde vântul se va intensifica și ninge.

Aici va fi viscol în orele următoare.

"Ieri și azi vremea a fost bună pentru data calendaristică, iar temperaturile au fost mai ridicate decât cele normale perioadei, în special în sud au fost maxime de 9 – 10 grade Celsius", a spus meteorologul ANM, Alina Șerban, conform Digi24.

Citeşte şi: Româncă, găsită moartă și înghețată în Italia. Au murit de frig și câinii care o însoțeau

Urmează zile cu o diferență destul de mare de temperatură între valorile de acum și cele care se vor înregistra până miercuri, inclusiv.

"Duminică, o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice, minimele vor coborî sub minus 10 grade, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării.

Geroasă înseamnă că valorile minime vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania.

Citeşte şi: Maia Sandu: „În plină iarnă, ucrainenii trăiesc în frig, fără apă şi curent. Asta este realitatea”

De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse de la minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad în zone din sud. Vor fi valori mai scăzute chiar și decât ar trebui să avem acum.

Masa de aer rece vine cu precipitații în toată țara, din această seară, la noapte și mâine va traversa toată țara, vor fi amestecate ploaie, lapoviță și ninsoare, dar se vor transforma în ninsoare în toată țara. Se va depune strat de zăpadă mai consistent la munte, unde deja a nins și va continua să ningă.

Toate aceste fenomene vor fi însoțite de vânt, nu doar la munte și în zonele mai joase. Deja avem vânt puternic la munte, dar de mâine va fi așa în toată țara, inițial în jumătatea de vest, iar apoi în toate regiunile.

Vor fi rafale în medie de 65 de km pe oră în zone joase, dar la munte vor fi de 90 km pe oră și însoțite de  ninsori. În zonele joase, odată cu răcirea vremii, rafalele de vânt vor amplifica senzația de ger, temperaturile resimțite de noi vor fi de fapt mult mai mici decât valorile din termometre.

Vremea se va răci accentuat de duminică și în București. Așa va fi până miercuri. Maximele termice vor fi de 1- 2 grade, iar minimele vor coborî spre minus 8 grade Celsius. Vor fi vânt puternic și precipitații care se vor transforma în ninsoare, și se va depune strat de zăpadă", a spus meteorologul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te