Poprire pe venituri pentru o datorie de 8 bani. Restanțe față de soția de care a divorțat în 1994

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.01.2023 - 13:55
Un sibian a fost poprit cu 8 bani, de Primăria Sectorului 6. "Este de râs, dacă nu ar fi de plâns" - Foto: PXHere

Un sibian, Gheorghe Stoicescu, a fost poprit de Primăria Sectorului 6 pentru o datorie istorică de 8 bani. Scrisoarea i-a venit de la Direcția Taxe și Impozite Locale. Nu a ştiut ce făcea dacă avea să dea 10 bani şi ar fi trebuit să primească rest 2 bani.

SHARE

Un sibian a primit înștiințare de poprire a conturilor, pentru o datorie de opt bani. Scrisoarea i-a venit de la Direcția Taxe și Impozite Sector 6 București, cu care cetățeanul nu a avut niciodată vreo legătură.

Gheorghe Stoicescu crede că este vorba despre faptul că demult, înainte de 1990, a fost căsătorit cu o femeie care a cumpărat un apartament în Sectorul 6, din Bucureşti.

citeşte şi: Centura ușoară a Iașiului, un proiect de 40 de milioane de euro, blocat de birocrația românească

Speriat că i se blochează conturile, omul a plătit infima sumă, deși nici acum nu îi este prea clar pentru ce. Doar bănuiește. Funcționarii de la Sectorul 6 ridică din umeri și spun că ar fi fost doar o eroare de soft. Nu s-au obosit însă să îl informeze și pe contribuabil despre acest lucru, conform Digi24.

Stoicescu este pensionar și din 1990 locuiește în Sibiu. Anul trecut, în decembrie, poștașul i-a adus o scrisoare de la Direcția Taxe și Impozite a Sectorului 6.

citeşte şi: VIDEO Primele imagini cu drumul expres Brăila-Galați. Nu va fi gata în 2023, din cauza birocrației

Gheorghe Stoicescu, contribuabil: Pentru opt bani mi se face poprire pe veniturile pe care le am la diverse instituții printre care unele nici nu le cunosc și dacă nu plătesc această sumă de opt bani.

Știind că nu are nici o treabă cu Direcția taxe și impozite a sectorului 6, s-a gândit că este doar o greșeală și a vrut să ignore scrisoarea. Peste noapte însă, l-au apucat temerile.

Dacă funcționarii se vor ține de cuvânt și îi vor fi blocate conturile chiar și pentru 8 bani. Așa că, a doua zi, a plătit. A avut norocul că știe să folosească Internetul și a achitat totul online.

Gheorghe Stoicescu, contribuabil: Este de râs, dacă nu ar fi de plâns. Reporter: Dacă vă duceați la trezorerie cu 10 bani, ei trebuia sa vă dea restul doi bani. Credeți că aveau?
Gheorghe Stoicescu: Nu aveau, este exclus.

Pentru că statul român i-a tulburat liniștea, a început să sune în stânga și dreapta pentru a se lămuri de ce vrea totuși primăria sectorului 6 să îi blocheze veniturile pentru câțiva bani.

Și-a amintit că fosta soție, de care a divorțat în 1994, dar nu au făcut împărțeala bunurilor, a cumpărat în anii 90 un apartament în sectorul șase.

Era posibil să fie vorba despre impozitul pe bucățica de teren de sub bloc. Dar de ce zeci de ani Direcția Taxe și Impozite Sector 6 nu i-a trimis nicio notificare și s-a trezit acum? Greu de explicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te