Un bătăuş notoriu vindea droguri la ghişeu. El era judecat pentru violenţă şi aştepta condamnarea

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.02.2023 - 12:22
Un bătăuş notoriu vindea droguri la ghişeu. El era judecat pentru violenţă şi aştepta condamnarea - Foto: Hippopx

Un tânăr de numai 18 ani din Galați se poate lăuda cu un record, în materie de obrăznicie. Trimis în judecată pentru violență, nu a avut nicio problemă ca, în așteptarea condamnării, care ar fi putut să îl pună după gratii, să comită o infracţiune mai gravă.

SHARE

S-a apucat de vândut droguri, și nu oricum, ci la ghișeu, în chiar centrul orașului. Printre clienți s-au numărat în cele din urmă și ofițerii Antidrog, situație care a culminat cu arestarea afaceristului.

Din păcate, comerțul cu droguri așa-zis ușoare sau neconvenționale nu mai este ceva nemaipomenit în rândul tinerilor certați cu școala și cu noțiunea de muncă cinstită.

Un tânăr din Galați a dus, însă, preocuparea nocivă la un alt nivel, cu un grad ridicat de sfidare, în condițiile în care avea deja probleme cu legea și risca să ajungă cel puțin într-un centru de reeducare, conform cotidianului Viaţa Liberă, din Galaţi.

Citeşte şi: Doi traficanţi de droguri de risc se nişaseră pe furturi din locuinţe. Unul a vrut să fugă din ţară

Judecat pentru lovire și alte violențe, cu o condamnare blândă, pronunțată în decembrie anul trecut de Judecătoria Galați, care îl sancționa cu șase luni de asistare zilnică, Geanin Antonio Lupu s-a apucat de trafic de droguri.

Nu oricum și nu oriunde, afacerea sa ajungând de notorietate inclusiv la poliție. Coincidență sau nu, la câteva zile după ce i s-a pus în executare prin decizie judecătorească măsura supravegherii, la ghișeul pe care și-l improvizase în centrul Galațiului și unde vindea droguri au ajuns ofițerii Antidrog.

Citeşte şi: Polițist la rutieră ziua, noaptea traficant de droguri. „Omul legii”, prins când vindea cocaină

"A fost realizată prinderea în flagrant delict a unui tânăr, de 18 ani, din municipiul Galați, care ar fi comercializat droguri de risc persoanelor interesate, de la un ghișeu improvizat, la un imobil situat în zona centrală a orașului de domiciliu.

După realizarea flagrantului delict, au fost efectuate trei percheziții domiciliare la trei locații, situate în municipiul Galați, atât la adresa de domiciliu a tânărului de 18 ani, dar și la domiciliul unui alt tânăr, de 20 de ani, bănuit de complicitate", au explicat reprezentanții Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Citeşte şi: Tânără polițistă, anchetată pentru o aventură cu un rege al drogurilor. Se iubea cu șeful ei însurat

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit 5.000 de lei, bani pe care îi bănuiesc a fi proveniți din vânzarea de droguri. Geanin, cel care ar fi trebuit să aibă o conduită ireproșabilă pe perioada monitorizării, nu a mai apucat să își execute sub supraveghere pedeapsa aplicată pentru bătaie, pentru că a ajuns după gratii.

Tribunalul Galați a admis propunerea procurorilor DIICOT, dispunând arestarea preventivă a individului cercetat acum pentru comercializare de droguri de risc și operațiuni cu substanțe psihoactive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te