Româncă adoptată în SUA, apel tulburător: ”Vă rog mult să mă ajutați”. Mai are patru frați în țară

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.09.2023 - 08:05
Copiii dați spre adopție cînd erau mici, vor să îți regăsească familiile biologice Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

O tânără româncă adoptată în SUA a transmis un mesaj tulburător pe un grup de Facebook destinat celor care își caută rudele. Ea îi roagă pe compatrioți să o ajute să își găsească familia naturală.

SHARE

O româncă adoptată în Statele Unite ale Americii își caută cu disperare familia biologică. Femeia spune că mai are patru frați în țară. 

Pe un grup de socializare îi roagă pe utilizatori să o ajute să își găsească rudele. 

Româncă adoptată în SUA, apel tublurător: ”Vă rog mult să mă ajutați”. Mai are patru frați în țară

Mesajul emoționant a fost postat pe pagina de Facebook  „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

Ana Maria Iacob, așa cum se numea la naștere, s-a născut în Mediaș, județul Sibiu. În mesajul său, tânăra oferă câteva detalii care ar putea ajuta la identificarea familiei sale de origine.

Citește și: EXCLUSIV 4.000 de copii, abandonați în primele 6 luni ale anului. De 5 ori mai puțini, adoptați

Mama ei biologică se numește Sanda Iacob, iar tatăl Augustin Iacob. Mai mult, Ana Maria menționează că are patru frați: Daniel, Augustin, Sanda și Cristina.

 

Din informațiile furnizate în anunț, reiese că Ana Maria a fost adoptată și crescută în Statele Unite, dar dorința de a-și cunoaște rădăcinile a rămas puternică în inima sa. Acum, ea își dorește ca mesajul său să fie distribuit cât mai mult, pentru a crește șansele de a-și revedea familia.

Citește și: Suedia: Anchetă la adopții, după acuze că unii copii ar fi fost răpiți sau cumpărați

Familia a fost găsită se arată în postarea de pe Facebook.

Sunt foarte mulți copii adoptatți în străinătate care acum își cautăp familia biologică. Cei mai mulți își reîntâlnesc rudele.

În anii 90 foarte mulți copii au fost adoptați, mulți dintre ei ajungând în SUA și în Occident. Ei au pierdut orice legătură cu familiile biologice, mai ales în contextul unei comunicări deficitare. Rețelele sociale au apărut de 10-15 ani, iar telefoanele mobile sunt locuri comune de 20 de ani.

Din 1989 încoace, 8.300 de copii din România au fost adoptați de familii din SUA, potrivit USA Today.

Doi frați și-au găsit familia

„Suntem o soră și un frate care ne căutăm familia din România. Înainte de adopție ne-am numit MARIAN PISTOL, născut în 1999 și CRISTINA PISTOL, născută în 2000. Amândoi ne-am născut în BUCUREȘTI, SECTOR 3 și o căutăm pe cea care ne-a dat viata PISTOL GEORGETA. Stim ca ar avea aproximativ 44 ani acum. Am fost adoptați în 2003 de aceeași familie, astfel ca am fost norocoși să creștem în sânul aceleași familii, ca frații.

Mereu ne-am dorit să ne cunoastem trecutul, putem spune că acum suntem pregătiți să îi cunoaștem și pe ceilalți frați, dacă există. De aceea vă rog să DISTRIBUIȚI această postare, suntem nerăbdători să avem vești de la parinti, frati, surori! Vă mulțumim!”, aus scris pe FB

Cei doi au revenit cu un mesaj minunat: „familie găsită.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te