De ce pensia recalculată intră mai devreme pe card? În ce zi? Șeful Casei de Pensii, anunț ciudat

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.09.2024 - 16:27
Pensie recalculată intră mai devreme pe card. În ce zi? Anunț ciudat al Șefului Casei de Pensii - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin
Pensie recalculată intră mai devreme pe card. În ce zi? Anunț ciudat al Șefului Casei de Pensii - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

De ce pensia recalculată intră mai devreme pe card? În ce zi? Șeful Casei de Pensii afce un anunț ciudat și spune că pensia mărită vine mai repede pe card.

SHARE

Pensie recalculată pentru toți pensionarii din luna septembrie, potrivit noii legi a pensiilor. Acest lucru se întâmplă deja. Unii pensionari au primit, deja, pensia mărită de la poștași.

Citește și: De ce salariu uriaș ai nevoie pentru o pensie decentă? Cât puncte de contributivitate îți trebuie?

Citește și: Care pensionari NU iau pensie recalculată în septembrie? Vor primi cu câteva sute de lei mai puțin!

De ce pensia recalculată intră mai devreme pe card? În ce zi? Șeful Casei de Pensii, anunț ciudat

Mai sunt 2.300.000 de pensionari care au optat pentru a primi pensia pe card. Potrivit normelor în vigoare de la Poșta Română și Casa de pensii, pensiile sunt virate pe card nu mai devreme de 12 ale fiecărei luni. Procesul se întinde pe durata a două zile în 12 și 13 septembrie luna aceasta.

Citește și: Cea mai mare nedreptate în recalcularea pensiei: Ce contribuții nu s-au luat în calcul la pensie?

Totuși, Daniel Baciu a indicat posibilșitatea ca pensia să intre pe card cu o zi mai devreme pe 11 septembrie.

„Prin noua lege, creșterea per total de 26,65%, ca sumă e o creștere medie de 622 de lei. Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii în această perioadă, vorbim de aproximativ două săptămâni în care poștașii merg la domiciliile pensionarilor pentru a achita aceste drepturi de pensie. Pe 11 sau 12 se vor achita pensiie care au card bancar”, a declarat Daniel Baciu, președintele CNPP, pentru România TV.

Baciu nu a explicat de ce pensiile se dau mai devreme cu o zi. El a ameționat că va fi o creștere medie de pensie de 622 de lei.

Casa de pensii spune că plata se face pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Detalii AICI

Cât timp se reține pensia la oficiul poștal dacă titularul lipsește din localitate?

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru  persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care  nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te