În mod repetat, în partea retrocedată din Parcul IOR, dintre Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Constantin Brâncuşi şi Bd. Liviu Rebreanu, vegetaţia a fost distrusă.
Mai întâi, persoane necunoscute au otrăvit arborii, găurind tulpinile şi turnând substanţe toxice în acestea.
Nicuşor Dan a amendat-o pe Maria Cocoru
Mai apoi, au avut loc în această zonă repetate incendii de vegetaţii puse de persoane care nu sunt cunoscute, în acest moment.
În fine, pe latura dinspre Bd. Constantin Brâncuşi, toată vegetaţia a fost decopertată "la ras", cu utilaje, operaţiunea fiind ferită superficial de ochii trecătorilor, prin faptul că vegetaţia de la gardul despărţitor de trotuar a fost lăsată neatinsă, pentru a escamota lucrarea.
Despre Maria Cocoru, o pensionară de aproape 90 de aani, care ar fi dobândit nişte drepturi litigioase, se spune că ar avea în spate un afacerist interlop, numit Petrică Băjenaru.
Citeşte şi: Retrocedarea Parcului IOR, atacată în instanţă de prefectul Capitalei. Nicuşor Dan are dubii
„Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 de milioane de euro.
Țin să felicit Poliția Locală a Municipiului București pentru acest gest. În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor.
Aici am avut de-a face cu o bătaie de joc la adresa cetățenilor și a interesului public, care în sfârșit este penalizată de autoritatea publică, care trebuie să apere interesele cetățenilor”, a declarat primarul general al Capitalei.
Citeşte şi: Nicuşor Dan: Suntem foarte aproape de a avea o concluzie privind IOR. La cât e estimată exproprierea
„Este vorba de un articol din Legea 24/2007, care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde, și este foarte importantă ca acest articol să rămână în Legea 24. Atât prin anumite propuneri care s-au făcut pe Codul Urbanismului, cât și prin propuneri de modificare a Legii 24/2007, care sunt dezbătute în Parlament, acest articol ar fi urmat să dispară.
Este un articol care penalizează schimbarea destinației spațiului verde sau reducerea suprafeței de spațiu verde, cu o sumă între 1.000 și 2.000 de lei per metru pătrat, asta e foarte important, și nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrișa spațiul verde”, a adăugat Nicușor Dan.
„Invit societatea civilă să urmărească cu atenție dezbaterile și pe Codul Urbanismului, și pe Legea spațiilor verzi, Legea 24/2007, astfel încât acest articol să rămână în lege, să poată să fie aplicat altora care au aceleași idei ca cei de aici”, a continuat edilul.