VIDEO Incendiu de proporţii în comunele Ioneşti şi Scundu din judeţul Vâlcea

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.02.2024 - 09:40

Incendiu de proporţii în comunele Ioneşti şi Scundu din judeţul Vâlcea. Focuri de amploare în regiunea a două localităţi din estul Olteniei.

SHARE

Incendiu de proporţii în comunele Ioneşti şi Scundu din judeţul Vâlcea. Focuri de amploare în regiunea a două localităţi din estul Olteniei. Sunt afectate peste 100 de hectare.

Incendiul de amploare din cele două comune din județul Vâlcea a început în seara zilei trecute, de luni, 5 februarie.

Incendiu de proporţii în Ioneşti şi Scundu, în judeţul Vâlcea

Flăcările se manifestă la vegetația uscată, dar și la zonele împădurite, pe suprafețe imense. La fața locului, intervin membrii Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), precum și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

La fața locului, intervin 35 de pompieri și 15 - 20 de membri SVSU. Se estimează că sunt deja afectate peste 100 de hectare, iar flăcările se extind rapid, din cauza vântului puternic, conform asingorj.

Misiunea este îngreunată de condițiile meteo (bate vântul foarte tare, iar flăcările se extind cu repeziciune), dar și de terenul accidentat, care nu le permite lucrătorilor SVSU şi ISU să intervină. 

Citeşte şi: Incendiu de proporții în zona pârtiilor Cavnic. Pompierii intervin de urgență

Primarul comunei Scundu, George Blejan, se află la fața locului și ne-a declarat că incendiul este unul de amploare, iar intervenția este una dificilă.

El trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe cetățeni să renunțe la a da foc vegetației uscate pentru igienizarea terenurilor și să manifeste maximă responsabilitate, conform seintamplainvalcea.ro. Recent, un alt incendiu a devastat suprafeţe foarte mari de vegetaţie din acelaşi judeţ.

Un localnic din echipele de specialitate a postat, pe contul său de Facebook:

În seara de 31 ianuarie, pompierii vâlceni au intervenit, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS), din cadrul Punctelor de Lucru Horezu și Bunești, la un incendiu de vegetație uscată, care se manifesta în comunele Tomșani și Oteșani, conform curieruldevalcea.ro.

Citeşte şi: Incendiu puternic la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea. Mai multe animale au fost evacuate

„Au fost anunțate și serviciile voluntare din cele două localități. Pericolul de propagare la gospodăriile din zonă a fost îndepărtat de intervenția pompierilor vâlceni.

Nu au fost persoane sau animale surprinse de incendiu. Au ars circa 60 de hectare de vegetație uscată și lăstăriș.

Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise. Incendiul s-a propagat din Oteșani către Tomșani – Foleștii de Jos, fiind un singur incendiuˮ, ne-au declarat reprezentanții ISU Vâlcea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te