Asociația E-Romnja, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Front și Centrul Filia cer CNCD să-i sancționeze pe cei trei, pentru „afirmațiile inacceptabile făcute în spațiul public”.
„Virulența discursivă instigă la ură împotriva feministelor din spațiul public românesc, iar acest lucru creează un mediu nesigur și periculos, expunând o bună parte din persoanele vizibile în spațiul românesc la atitudini umilitoare și denigratoare cu privire la munca, mesajul și siguranța acestora. Mesajele hrănesc o cultură a urii și a violenței care afectează femeile în general”, spun feministele, în plângerea către CNCD.
Pavel Şuşară le-a acuzat pe feministe, pe Facebook, că nu au reacționat suficient în cazul fetei de la Galați, numindu-le „p*** defecte, feministele lu' pește”.
Citește și: Mărturia șocantă a unei femei violate despre cum a fost tratată de oamenii legii. Ce spune Poliția
„Unde sunt p*** alea defecte, feministele lu' pește, alea care mănâncă c*** cu galeata si care caută peste tot misogini, sexisti si alti infractori ai corectitudinii politice, unde sunt activistele alea care vomită acuzații si denunțuri și care își valorifica doar eșecurile imaginarului și propriile rateuri de caracter, ca nu le-am auzit nici revoltandu-se, nici
tanguindu-se, nici nu le-am vazut smulgandu-si părul de revolta si de indignare in fata acestei nemernicii, in fața violului repetat la care acei politisti criminali o supun a doua oara, prin nepasarea inumană, pe biata copila? Am văzut revoltați doar oameni normali la cap, femei si barbati, fără agende ideologice, fără isterii propagandistice, dar oameni cu dinamica sufleteasca intreaga, indignati profund si in stare de iubire și de compasiune. Unde ne sunt acum amazoanele, fiicele lui Hilary si nepoatele lui Stalin, ca nu se vede picior de luptatoare pentru dreptul profund al unui om, ala, banal, la viață si la integritate fizica si sufletească!?”, a scris Pavel Șușară pe contul său de Facebook.
Și Bogdan Budeș, regizor de teatru și traducător, a postat pe Facebook un mesaj în aceeași zi: „Unde sunteți, băi, feministele lu’ ceapa mamii voastre? Mie îmi trec pe sub ochi cam toate viralele voastre de rahat. Dormiți? Sau vă preocupă mai mult „marșul panaramelor”, panarame ce sunteți? Hai, steagu’ sus, drojderițe ideologice!”.
Și Dragoș Coste, arhitect și fost membru al USR, a scris pe rețeaua de socializare despre cazul de la Galați, spunând că fetița de 14 ani, plină de sânge, era „o panaramă care și-a tras-o până a rupt-o ăla”, luându-le apărarea polițiștilor care au stat în mașină și s-au uitat la ea spunând că „toate lumea acuză polițiștii că n-au spălat-o la p***”.
„Deci panarama aia mica si-a tras-o pana a rupt-o ala si toata lumea acuza politistii ca...ce? Ca n-au spalat-o la p***? Ca n-au dus-o cu masina la doctor? Ca n-au sunat la 112? Dupa ce mintise ca a fost violata? Dupa ce jurnalistii aia de cacat au inventat povesti nemuritoare cu si despre ea? Bai, ia mai lasati-ma dracului in pace cu toate vagaboandele Romaniei si cu feminismele voastre tampite. Hai jet din lista mea, simt ca azi fac din 200-400. C***-m-as pe minoritatile si pe sensibilitatile si pe istericalele voastre, ca deja mi-a ajuns cu toate c*** care fac audienta.
Una nu se urca in masina, alta se urca in masina, una nu se f***, alta se prea f***”.
La Galați, o fată de 14 ani, dintr-un centru de plasament, a fost filmată în stare de șoc și plină de sânge pe stradă, în timp ce doi polițiști se uită la ea din mașină, fără să o ajute. Când a fost preluată de Ambulanță, a spus că a fost violată, dar la spital, după ce a fost operată, și-a schimbat declarația, spunând că a făcut sex de bunăvoie cu prietenul ei. În prezent, sunt în derulare mai multe anchete: la centrul unde locuia copila, la Protecția Copilului Galați și la Inspectoratul Județean de Poliție Galați. Directorul adjunct al Protecției Copilului Galați a demisionat, după ce a declarat la TV că fetița a făcut „sex consimțit”.
Amintim că, potrivit ultimului Eurobarometru al violenței de gen, din 2016, 55 la sută dintre români consideră că a întreține relații sexuale fără acordul partenerei sau partenerului este justificat în anumite situații.
Citește și: GRAFICE. România, țara în care 55% dintre oameni cred că violul e justificat în anumite situații
În fiecare zi din primele șase luni ale anului 2019, în medie, 60 de femei au depus o plângere la Poliție pentru loviri sau alte violențe, împotriva unui membru al familiei lor. În total, în primele șase luni din 2019, s-au înregistrat aproape 11.500 de fapte de loviri și alte violențe între membrii familiei, în care au fost peste 8.900 de victime femei, 2.000 de bărbați și peset 550 de copii (286 de fete și 269 de băieți), arată datele Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), la solicitarea Centrului Filia.