Fără permis de conducere, a accidentat şase persoane, apoi a încercat să se facă nevăzut în noapte

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.07.2023 - 20:36
La volan, imagine cu caracter ilustrativ- Foto: Pexels/Jackson David

Un șofer care avea permisul suspendat a fost protagonistul unei urmăriri cu focuri de armă, după ce nu a oprit la semnalele Poliţiei, pe DJ 178. Totul s-a finalizat cu un accident rutier, unde șase persoane, dintre care doi copii, au suferit leziuni.

SHARE

La Părhăuți, polițiștii Biroului Rutier Suceava au observat un autoturism marca BMW, seria 3, cu numere provizorii de înmatriculare.

Fără permis, a accidentat 6 persoane

Au făcut semnalele legale de oprire, șoferul a încetinit, dar ulterior a apăsat pedala de accelerație cu intenția clară de a scăpa.

Polițiștii au plecat în urmărire și l-au somat prin stație pe șofer să oprească. Acesta a apăsat și mai tare accelerația, numai că la un moment dat nu a mai putut controla mașina și a lovit un alt autoturism care circula din sens opus.

În urma impactului, șoferul și un alt bărbat care se aflau în BMW au coborât din mașină și au încercat să se facă nevăzuți în noapte. Au fost urmăriți de unul dintre agenți, care a reușit să-i prindă abia după ce a tras două focuri de avertisment în aer, conform monitorulsv.ro.

Citeşte şi: Şoferii care conduc beţi, drogaţi sau fără permis şi fac accident mortal nu mai scapă de închisoare

Șoferul și amicul său au fost încătușați. Din cercetări s-a stabilit că la volan era un tânăr de 21 de ani, Adelin O., din comuna Dărmănești. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, dar s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice.

Fugea de poliție pentru că avea suspendat dreptul de a conduce o mașină pe drumurile publice, iar numerele de înmatriculare de pe BMW erau ale unui alt autovehicul. În cealaltă mașină implicată în accident se aflau patru persoane, soț și soție și doi copii.

La volan se afla bărbatul din comuna Dărmănești, care a fost testat cu aparatul etilotest și a indicat o valoare de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citeşte şi: Un tânăr de 19 ani, beat și fără permis de conducere a accidentat mortal un bărbat și a fugit

Mai trebuie spus că în urma impactului au suferit leziuni toate persoanele aflate în cele două mașini, motiv pentru care au fost transportate la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava pentru îngrijiri medicale, acolo unde șoferilor le-au fost luate și probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

La final, tânărul care a fost urmărit a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava urma să stabilească dacă va cere arestarea lui sau dacă îl va cerceta sub control judiciar.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te