De ce au luat amenzi benzinăriile Lukoil. Ce sancţiuni contravenţionale au fost aplicate

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.03.2024 - 10:05
De ce au luat amenzi benzinăriile Lukoil. Ce sancţiuni contravenţionale au fost aplicate - Foto: Flickr/brianj.lowe
De ce au luat amenzi benzinăriile Lukoil. Ce sancţiuni contravenţionale au fost aplicate - Foto: Flickr/dwwebber - imagine cu caracter ilustrativ

De ce au luat amenzi benzinăriile Lukoil. Ce sancţiuni contravenţionale au fost aplicate. ANPC a descins la stațiile de carburanți ale benzinarului Lukoil. Comisarii au verificat aproape 90 de stații.

SHARE

De ce au luat amenzi benzinăriile Lukoil. Ce sancţiuni contravenţionale au fost aplicate. ANPC a descins la stațiile de carburanți ale benzinarului Lukoil. Comisarii au verificat aproape 90 de stații, unde au identificat mai multe nereguli.

Lipseau etichetele de preț ale produselor de la raft, erau folosite pompe de carburant cu pistolul de alimentare cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură și rugină sau murdar. Era comercializate produse neetichetate şi fără elemente de identificare.

De ce au luat amenzi benzinăriile Lukoil. Ce sancţiuni contravenţionale au fost aplicate

Erau folosite echipamente neigienizate, nu era respectată temperatura de păstrare a produselor, recomandată de producător. Existau neconcordanțe între prețul afișat la raft și cel perceput la casa de marcat şi erau vândute produse cu data limită de consum depășită.

O parte dintre produsele alimentare vrac nu erau însoțite de data deschiderii. Erau comercializate produse culinare finite pentru care nu s-au prezentat fișe de producție şi jucării cu deficiențe de etichetare.

Nu era respectat regimul promoțiilor, erau vândute produse nealimentare fără certificat de garanție şi produse textile fără menţionarea compoziţiei fibroase în limba română.

Citeşte şi: 

În urma acestor controale, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dat amenzi de peste 45.000 lei, 3 avertismente și a oprit temporar activitatea în 4 stații.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început pe data de 14.03.2024 o amplă acţiune de control, la nivelul întregii ţări, care vizează modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în staţiile de carburant din reţeaua Lukoil.

Foto: Flickr/dwwebber - imagine cu caracter ilustrativ

Până în acest moment, comisarii ANPC au verificat 88 de staţii, acţiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea.

Citeşte şi: 

Pentru neregulile constatate până acum, au fost aplicate deja următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei; 3 avertismente; oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor pentru 4 staţii”, se arată într-un comunicat transmis de ANPC.

La începutul acestei săptămâni, comisarii de la ANPC au controlat circa 200 de stații de carburanți apaținând companiei OMV-Petrom.

În acest caz, ANPC a dat amenzi de peste 340.000 de lei și a decis oprirea temporară a prestărilor de servicii pentru 11 stații.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te