Ciucu: Înainte, când ASPA efectiv funcţiona, vedeau un câine, îl ridicau imediat, nu se făcea haită

DE Bianca Iosef | Actualizat: 26.01.2023 - 15:59
Ciprian Ciucu- Foto: FACEBOOK

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, consideră că soluţia pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari din Bucureşti este în primul rând reprofesionalizarea ASPA, considerând că trebuie să demisioneze cei care sunt vinovaţi pentru dizolvarea acestui serviciu public.

SHARE

Ciprian Ciucu a declarat, joi, că tragedia de la sfârşitul săptămânii trecute, când o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii din Capitală, s-a petrecut deoarece a fost distrus serviciul de ecarisaj din Capitală. 

“Nenorocirea s-a întâmplat din cauza faptului că nu mai sunt hingheri în Bucureşti. A fost distrus serviciul de ecarisaj care funcţiona cu 90 de oameni înainte apoi a ajuns la 13 oameni, au reapărut câinii în Bucureşti. Am avut sesizări pe zona aceea foarte multe pentru că seviciul nu mai există. Nu ai cum să acoperi Bucureştiul cu 13 oameni. Acolo vorbim despre hectare întregi de teren.

Citește și: Ciucă: Tichetele de 700 de lei pentru creșterea preţurilor la energie, distribuite de la 1 februarie

Înainte, când ASPA efectiv funcţiona şi nu era aşa o agenţie de matrimoniale pentru câini, în acel moment ei veneau şi documentau foarte bine, aveau patrule. Vedeau un câine, îl ridicau imediat, nu se ajungea la o haită de zece câini. Aşa se ajungea în anii 2000. Erau doi, trei câini erau imediat ridicaţi. Dacă erau mai mulţi documentau două, trei zile situaţia şi interveneau cu forţe suficiente ceea ce nu s a mai întâmplat în ultimii patru ani”, a declarat Ciprian Ciucu. 

Citește și: Șeful finanțelor OMV, vizită fulger la București. Miza: plata taxei de solidaritate de 1 miliard €

El a afirmat că ASPA a acuzat apoi Poliţia Locală Sector 6 că nu i-a sprijint în capturarea câinilor din zona respectivă

“De aici vine problema că au distrus serviciul de ecarisaj. Şi ce au făcut? Pe fondul emoţiei puternice pe care cu toţii am simţit-o, pe acel fond, au venit şi au arătat cu degetul şi au spus că nu i-a sprijinit Poliţia Locală a Sectorului 6. Nu se poate. Este incalificabil, este neetic, neprincipial când ai o vină atât de clară să ieşi primul şi să arăţi cu degetul către altcineva şi toată ura s-a îndreptat către Poliţia Locală a Sectorului 6 într-un mod cât se poate de nemeritat.  (….)

Aceşti oameni tebuie să plece acasă. Sunt funcţionarii statului român şi dacă se comportă în halul acesta şi nu aşteaptă şi scurg informaţii şi arată cu degetul trebuie să plece acasă. Nu se poate”, a transmis primarul Sectorului 6. 

El consideră că decizia ASPA de a acuza Poliţia Locală Sector 6 reprezintă o răzbunare. 

“Au prezentat un document în care au spus că Poliţia Locală se opune capturării, după ce am fost în teren la nenumărate acţiuni, după ce nu au venit la 100 şi ceva de sesizări ale noastre. Au trimis la un moment dat o maşină undeva pe Lacul Morii şi au vrut să urce cu maşina pe digul Lacul Morii, undeva, când era cald afară, în luna septembrie, când era plin Lacul Morii cu copii şi cu bătrâni care se plimbau pe promenadă. Câinele care era acolo fusese gonit de Poliţia Locală chiar la baza digului unde puteau să intervină. A fost un fel de act de răzbunare pentru că avem şi raportul poliţistei, de atunci, care povesteşte incidentul şi cei de la ASPA i-au spus o să vezi tu. Au găsit în corespondenţa cu noi acel document care a umplut internetul ca dovadă că Poliţia Locală este de vină că ASPA nu strânge câini din Bucureşti”, a mai afirmat primarul Sectorului 6. 

El susţine că serviciul public prin care ASPA avea această responsabilitate a câinilor fără stăpân a fost distrus. 

“Cum vă explicaţi dumneavoastră că lucrau înainte cu 90 de hingheri şi au ajuns 13? Cum vă puteţi explica dumneavoastră, că puteţi prinde cu 13 hingheri care lucrează în două schimburi, adică trei echipe, câte doi sau câte trei, o haită de 20 de câini pe câteva hectare? Serviciul public în care ASPA avea această responsabilitate a fost distrus. Şi banii s-au dus dinspre obiectul principal de activitate cu care a fost investită această instituţie, de a lua câini de pe străzi şi de pe domeniile publice, au fost duşi către alte zone de prevenţie”, a mai precizat Ciprian Ciucu. 

El consideră că soluţia la problema câinilor fără stăpân o reprezintă demisia celor vinovaţi şi reprofesionalizarea ASPA. 

“Soluţia este în primul rând reprofesionalizarea ASPA. Demisia celor care sunt vinovaţi pentru dizolvarea acestui serviciu public. Ei trebuie să plece acasă, după care oamenii care se pricep la aşa ceva să vină înapoi”, a mai declarat Ciprian Ciucu, care a mai adăugat că nu a discutat cu primarul general Nicuşor Dan pe acest subiect, potrivit News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te