Cine sunt românii care pot primi o creștere de 15% a salariului. Anunțul ministrului Muncii

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.01.2024 - 11:49
Cine sunt românii care pot primi o creștere de 15% a salariului. Anunțul ministrului Muncii - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Cine sunt românii care pot primi o creștere de 15% a salariului. Anunțul ministrului Muncii. Acesta spune că Guvernul înţelege nevoia de măriri de salarii, cerută de bugetari.

SHARE

Cine sunt românii care pot primi o creștere de 15% a salariului. Anunțul ministrului Muncii. Acesta spune că Guvernul înţelege nevoia de măriri de salarii, cerută de bugetarii din mai multe sectoare, precum cel sanitar.

Simona Bucura-Oprescu promite o majorare de 15% a salariilor bugetare, dar numai în limita a ceea ce permite bugetul.

Cine sunt românii care pot primi o creștere de 15% a salariului. Anunțul ministrului Muncii

"Este foarte important ca toate categoriile din sectorul bugetar să știe că ne ținem de cuvânt.

Toate angajamentele pe care le-am luat au fost realizate. Încercăm să găsim soluții, astfel încât să existe armonie între ceea ce permite bugetul României și nevoia de echitate în sistemul de salarizare", a spus Bucura-Oprescu.

Discuțiile cu sindicatele și patronatele continuă, a explicat demnitarul. "Și eu m-am întâlnit cu reprezentanții celor de la Sanitas, pentru partea de asistență socială. Înțelegem nevoia pe care aceștia o au.

Citeşte şi: Salariile bugetarilor cresc din nou. Care sunt norocoșii care vor avea venituri mai mari

După cum Guvernul s-a angajat în cadrul discuțiilor purtate până acum, vor exista majorări și pentru aceștia, în prima parte a acestui an, care să fie într-o anvelopă totală de 15%, în acord cu ceea ce permite bugetul și în ideea de a încerca treptat să ajungem într-o zonă de echitate și în sistemul public", a promis ministrul Muncii.

Salariile bugetare s-au majorat cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul pe care îl aveau în luna decembrie a anului 2022, conform Agerpres.

La începutul anului acesta, conform Legii bugetului, salariile bugetare au mai crescut cu încă 5%, cu excepţia profesorilor, care au crescut cu 13%, conform Digi24. În România, sunt 1,276 milioane de bugetari.

Citeşte şi: 1.300.000 de români primesc sute de lei în plus la salariu. Cine sunt aceștia și când iau banii?

"Ministerul Muncii lucrează la noua lege a salarizării. Într-o mare măsură, partea de dialog social cu angajatorii și cu sindicatele a fost făcută.

Doar cu cei din Educație nu m-am întâlnit de când am început eu mandatul strict pe legea salarizării, pentru că domniile lor au avut o negociere înainte de venirea mea la Minister. Intenționez ca săptămâna viitoare să ne întâlnim și cu aceștia.

Banca Mondială se ocupă de impactul bugetar

Când partea de dialog social va fi finalizată, ne vom apuca să populăm familiile ocupaționale cu coeficienții, astfel încât să avem o așezare a acestora. Partenerii noștri de la Banca Mondială se vor ocupa de partea de impact.

Ulterior, vom merge cu aceasta în coaliție, fiind o decizie ulterioară, politică, legată de momentul în care vom adopta legea și o vom aplica", a promis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te