Cine sunt pensionarii care pot încasa 700 de lei până la finalul lunii? Ce documente trebuie depuse?

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.03.2024 - 08:47
Cine sunt pensionarii care pot încasa 700 de lei până la finalul lunii? Ce documente trebuie depuse? - Foto: Pexels / Andrea Piaquadio

Cine sunt pensionarii care pot încasa 750 de lei până la finalul lunii? Ce documente se depun? vă spunm potrivit informațiilor de Ministerul In vestițiilor.

SHARE

Pensionarii și persoaneel cu venituiri mici mai pot folosi cei 700 de lei acordați pe card pentru ajutorul pentru căldură doar până la 31 martie, adiucă preț de câteva zile.

Citește și: Noua lege a pensiilor: 2.100.000 de pensionari vor plăti impozit. Ce pensie au? Câți bani vor da?

Apoi, banii nu vor mai apărea pe cardul de energie. pentru ca pensionarii să nu ajungă în această situație, Ministerul Investițiilor a decis săî ofere pensioanrilor posibilitatea să retragă banii. 

Citește și: VIDEO 1,5 milioane de români s-au trezit cu 700 de lei pe card. Pe ce îi pot chelltui

Ce acte se depun?

7. Prin excepţie de la prevederile alin. (5), beneficiarii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc. În vederea încasării sumei în numerar, beneficiarii de sprijin prezintă următoarele documente justificative:

a) cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;

Citește și: VIDEO Procedura completă online, de plată a facturilor, prin folosirea cardurilor la Energie

b) actul de identitate al beneficiarului de sprijin;

c) documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise începând cu luna august 2022 şi până la data de 27 decembrie 2023, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat material lemnos pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc;

d) în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea materialului lemnos la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte”, spuen legea.

Ce bani se dau în 2024?

În 2024, ajutorul va fi de 250 de lei, iar banii trebuie folosiți pentru montarea repartitoarelor pentru căldură. 

Beneficiarii vor avea, astfel, un card de energie, fără valoare nominală, cu valabilitate pe teritoriul României, prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea parţială a cheltuielilor cu energia, precum şi pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te