Ce mesaj i-a transmis un pacient care a fost la terapie intensivă cadrelor medicale

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 20.10.2024 - 19:38
Ce mesaj i-a transmis un pacient care a fost la terapie intensivă cadrelor medicale Foto: Pexles (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce mesaj i-a transmis un pacient care a fost la terapie intensivă cadrelor medicale Foto: Pexles (fotografie cu caracter ilustrativ)

Un pacient internat de 135 de zile la secția ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara a pus într-o scrisoare experiența pe care a avut-o pe parcursul spitalizării: am fost tratat ca un „OM”, nu ca un „CAZ” oarecare, spune pacientul pe nume MANU.

SHARE

Medicii de la Timișoara au avut încredere în pacient, chiar dacă alți medici nu i-ar fi dat șanse prea mari de supraviețuire. 

„Gândurile vin din inima care bate ca semn de mulțumire și sinceră apreciere pentru tot ce ați făcut pentru mine, atât din punct de vedere medical dar și uman: 

Pentru tot interesul dat și credința că împreună vom reuși, când poate alți medici au fost sceptici și nu mi-au acordat prea multe șanse de supraviețuire”, scrie Manu într-o scrisoare adresată medicilor de la Timișoara. 

Pentru că ați căutat și apelat la tratamente nonconformiste care s-au dovedit a-mi fi de un real folos în vindecare.

Ce mesaj i-a transmis un pacient care a fost la terapie intensivă cadrelor medicale

Pentru micile surprize cum ar fi un hamburger, o pizza cadou sau chiar pentru îmbrăcăminte, ca să nu mă simt doar ca un simplu pacient”, arată pacientul în scrisoarea pe care a transmis-o medicului Dorel Săndesc. 

Un pacient care apreciază mai presus ca orice că a fost tratat ca un ”OM”

Pacientul le-a scris medicilor că apreciază, mai mult ca orice, faptul că a fost tratat ca un om, nu ca un simplu caz medical. 

Scrisoarea integrală aici. 

„Sunt Pela Emanuel-Ovidiu, dar toți mă știu ca fiind MANU și scriu aceste rânduri în a 135-a zi de la internarea mea în secția ATI, Casa Austria.

Gândurile pe care le voi așterne pe această foaie de hârtie vin din inima care bate ca semn de mulțumire și sinceră apreciere pentru tot ce ați făcut pentru mine, atât din punct de vedere medical, dar și uman:

Citește și: Trei români salvați, după ce o femeie din Bulgaria a intrat în moarte cerebrală

Pentru tot interesul dat și credința că împreună vom reuși, când poate alți medici au fost sceptici și nu mi-au acordat prea multe șanse de supraviețuire;

-pentru că ați căutat și apelat la tratamente nonconformiste care s-au dovedit a-mi fi de un real folos de vindecare;

-pentru „micile surprize”, cum ar fi un hamburger, o pizza cadou și chiar pentru îmbrăcăminte, ca să nu mă simt doar un simplu pacient;

-aș vrea să vă mai mulțumesc pentru tot ce ați făcut „în ascuns”, lucruri nespuse, nevăzute pe care poate nu le voi ști niciodată, dar care mi-au fost atât de binevenite și de folos;

-pentru că am fost tratat în toată acea perioadă ca un „om”, nu ca pe un „caz” oarecare;

-și, nu în ultimul rând, vă sunt și voi fi pentru totdeauna mulțumitor și profund recunoscător că, de fapt”, ați fost „instrumentul prin care Dumnezeu a lucrat în mod miraculos la vindecare și restauarre în trupul meu frânt.

Pentru tot și pentru toate, mă închin cu respect și deosebită considerație, cu mii de mulțumiri”, se arată în scrisoare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te